napokon mogu komunicirati sa svijetom / RTL pomaže djeci: zahvaljujući vama, budućnost dječici iz Centra za odgoj i obrazovanje Goljak izgleda ljepše!

Budućnost ljepše izgleda dječici iz Centra za odgoj i obrazovanje Goljak jer zahvaljujući vama, dragi naši gledatelji, kao i donacijama koje je skupila udruga RTL pomaže djeci, napokon mogu komunicirati sa svijetom

23.12.2016.
18:20
VOYO logo

Da je prošle godine imao komunikator, lako bi mu odgovorio na komplimente. Ali oni teško govore. Mogu se tek nasmijati, pogledati i pokazati pokoju gestu. Lani u ovo predbožićno vrijeme, štićenici Centra za odgoj i obrazovanje Goljak pohvalili su se našem Šprajcu svime što imaju za lakšu komunikaciju, ali dosta toga je nedostajalo. Velikim srcem Splitske banke i pozivima vas velikodušnih ljudi, uljepšali ste im ovaj Božić! Sad imaju toliko potrebne komunikatore!

Marija napokon može reći kako se osjeća, što joj se jede, što misli i što joj se sviđa. Ovaj uređaj joj puno pomaže u nastavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ne toliko samo s nama, koliko zapravo sa ljudima koje susreću svaki dan. Dakle to je puno bitnije da može reći u nekoj situaciji u kojoj se nađe prvi puta da što želi, kako se osjeća, što mu treba, ili njoj jel. Što se tiče tipkovnice, to je tipkovnica s uvećanim fontom slova i uvećanim tipkama. Ima gore pleksiglas zaštitu koji omogućava da se pokret lakše usmjeri", izjavila je Vesna Knez-Matijević, Centar za obrazovanje i odgoj Goljak Zagreb.

Osim nove tipkovnice i miša, Toby uređaj posebno veseli ove male štićenike. Uz pomoć senzora oni pokretima očiju mogu slagati robote, voziti se u svemirskom brodu ili čak upravljati autom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan medij koji omogućava da dijete zaista ostvari sve svoje potencijale pa i u kasnijem školovanju što ga može kasnije dovesti i do fakulteta", dodaje Knez-Matijević.

Nitko sretniji od nas ako im se to svima ostvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi u Splitskoj banci smo jako ponosni što smo partneri RTL-ove udruge i što pokušavamo olakšati svakodnevicu ovim malim herojima. Želim pozvati sve nas da nam se pridružite u podržavanju ove udruge i pomoći da djeci ovaj Božić bude još sretniji", poručio je Yves Lallemand, predsjednik Uprave Splitske banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo