KARAMARKO SLABA TOČKA / RTL-ovo istraživanje: Neodlučni kao zadnja nada HDZ-u!

RTL je prvi objavio projekciju sastava sedmog saziva Sabora na temelju rezultata istraživanja GfK-a provedenog od 14. do 28. listopada na uzorku od 4 tisuće ispitanika. Detaljna analiza istraživanja ne ide u koristi HDZ-u.

1.11.2011.
18:34
VOYO logo

Prema istraživanju GfK-a za RTL, Kukuriku koalicija osvojila bi vlast s čak 90 mandata, dok bi HDZ dobio samo 35 zastupnika.

Po pet mjesta dobili bi još Lesarovi laburisti i HSP, HDSSB bi ostao na tri, a HSLS i koalacija Blok umirovljenici zajedno osvojili bi po jedan mandat.

No, promjene su moguće - čak 32 posto onih koji će sigurno na izbore ne zna za koga bi glasalo, a 11 posto ne želi otkriti.

Gledajući deset izbornih jedinica - Kukuriku pobjeđuje u svima - pa čak i u tradiconalnim utvrdama HDZ-a!

Prema istraživanju gfk, HDZ ostvaruje najbolji rezultat u 5-oj izbornoj jedinici, gdje listu vodi ministar Petar Čobanković, a Kukuriku mu suprotstavlja glavnog tajnika SDP-a Igora Dragovana.
HDZ dobiva pet mandata. Vladajuća stranka najslabije stoji u 3-oj izbornoj jedinici, gdje Tomislav Karamarko u srazu s Radimirom Čačićem dobiva tek dva mandata. Po postocima to je manje nago u osmoj izbornoj jedinici, gdje HDZ također dobiva dva zastupnika.

Upravo u istarsko- riječkoj jedinici Kukuriku, predvođena Zlatkom Komadinom, ostvaruje najbolji rezultat - 12 mandata.

Preostala dva idu HDZ-u i novopečenom članu stranke  ministru obrane Davoru Božinoviću. Najslabiji rezultat - sedam mandata- Kukuriku postiže u devetoj, ličko-dalmatinskoj jedinici.
Iako - bivši šef policije Ranko Ostojić u srazu s Božidarom Kalmetom i Darkom Milinovićem u utvrdi HDZ-a odnosi pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo