TOPLE NOĆI, VRELI DANI /

Značajnije kiše ni na vidiku! RTL-ov meteorolog otkriva: Početak rujna bit će iznadprosječno topao

Vrućina se nastavlja do daljnjeg. Nalazimo se prostranom polju anticiklone, ali nije još baš sasvim stabilno. Radi se o nestabilnijem zraku u višim slojevima atmosfere južnije i istočnije od naših krajeva, pa kod nas imamo samo rijetke izolirane popodnevne pljuskove

Dorian Ribarić

Dorian Ribarić

29.8.2024.
7:33
VOYO logo

Iza nas je i na kopnu ponegdje još jedna topla noć, a na moru vrlo topla uz slabu do umjerenu, pod Velebitom prolazno još pojačanu buru gdje temperatura uglavnom nije išla ispod 25 Celzijevih stupnjeva.

Ujutro pretežno sunčano, često i potpuno vedro. Ugodnije samo u gorju, gdje će po kotlinama u ranim jutarnjim satima nakratko biti i magle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, niknut će tu i tamo koji oblak, ali gotovo zanemariva šansa za kraći pljusak, a i to uz granicu sa Slovenijom. Vjetar slab, a bit će za nijansu vruće i sparnije uz 32-33 Celzijeva stupnja.

Na istoku vrlo slično, čak uz manje oblaka nego u srijedu, većinom opet oko gorja na zapadu Slavonije. Prolazno će zapuhati slab do umjeren sjeverni vjetar, ali bit će još malo toplije, time i neugodnije, najviše 33 do 34 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji dosta sunca, ali i povremeno umjerene naoblake. Bit će to opet lokalno jači razvoj oblaka uz mogućnost pljuska i grmljavine, prije svega u zaleđu, ali i na krajnjem jugu zemlje. Zapuhat će prolazno i maestral, no vruće i vrlo vruće, između 32 i 34 stupnja.

Na sjevernom Jadranu obilje sunca, a samo mala mogućnost za kratkotrajnu kišu ili pljusak postoji u unutrašnjosti Istre te riječkom zaleđu. Bura će prolazno oslabjeti, a ostaje podjednako vruće, uz more do 34 stupnja, lokalno i 35.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijede nam na kopnu sunčani i iznadprosječno topli dani za kraj kolovoza i početak rujna. Vruće, sparno, a značajnije kiše, dakle, nema na vidiku, mala mogućnost odnosi se samo na kakav kraći izolirani pljusak u gorju.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu će se nastaviti redati vrući i vrlo vrući dani nakon toplih, do kraja tjedna i vrlo toplih noći. Bura će popustiti, bit će to od subote samo slab jutarnji burin, zatim danju maestral.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike