EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE / RTL otkriva tko bi bio bolji premijer!

RTL je dobio odgovor i na pitanje - tko bi, prema mišljenju ispitanih građana, bio bolji premijer. Donosimo vam rezultate ekskluzivnog istraživanja GfK za RTL, provedenog od 15. do 25. studenog na četiri tisuće ispitanika.

30.11.2011.
18:26
VOYO logo

GfK je za RTL proveo proveo drugo veliko predizborno istraživanje po kojem Kukuriku koalicija osvaja 85 mandata, a HDZ 39. U parlament bi ušli i HSP, HDSSB, Laburisti, lista don Ivana Grubišića, HSS, Blok umirovljenici zajedno te HSLS.

Kao i prije mjesec dana, Zoran Milanović i dalje uživa veće povjerenje birača od Jadranke Kosor. Za šefa Kukuriku koalicije Zorana Milanovića odlučilo se 31 posto ispitanih glasača, a 17 posto ih misli da bi na premijerkinoj poziciji trebala ostati Jadranka Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, čak 41 posto smatra da ni Kosor niti Milanović nisu dobar izbor za premijera, a odgovor na to pitanje ne zna njih 11 posto.

No predsjednica HDZ-a zato je učvrstila poziciju kod svojih birača. Prošlog je mjeseca 75 posto njih smatralo da bi bila bolji premijer, a sada to misli čak 82 posto.

Povećao se i postotak onih koji vjeruju Zoranu Milanoviću, njih 72 posto. No i dalje svaki četvrti birač Kukuriku koalicije, njih 22 posto, misli da Milanović ne bio dobar premijer, dok za Jadranku Kosor to misli tek 13 posto HDZ-ovih birača.

O aktualnoj premijerki najbolje mišljenje imaju birači devete izborne jedinice (28,1 posto). U njezinoj petoj, ta podrška je osam posto slabija (20,2 posto), dok u osmoj izbornoj jedinici iznosi 9,4 posto. Najnegativniji stav prema Jadranki Kosor imaju u trećoj jedinici.

Zoran Milanović najbolje kotira u trećoj izbornoj jedinici (38,2 posto), a u prvoj gdje je i prvi na listi o njemu pozitivno misli 32,8 posto glasača. Iako je porijeklom Dalmatinac, tamo ima i najlošiji rejting, u devetoj izbornoj jedinici pozitivno mišljenje o Milanoviću ima 22,9 posto.

Vremena za prikupljanje potpore sve je manje, a u nedjelju će se znati kome su birači skloniji Jadranku Kosor ili Zoranu Milanoviću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo