U JEKU AFERE OKO INA-E / RTL doznaje: Danijel Žamboki dao je ostavku na mjesto predsjednika u HERA-i

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Premijer Plenković ranije je rekao da je Vlada usvojila negativno mišljenje o HERA-i te da će se rasprava na tu temu održati u četvrtak u Saboru

19.9.2022.
17:14
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

U jeku afere oko INA-e Danijel Žamboki dao je ostavku na mjesto predsjednika u HERA-i, potvrđeno je RTL-u.

Žamboki je danas poslao vladi zahtjev za razrješenje s dužnosti upravnog vijeća, no drugi članovi HERA-ina upravnog vijeća za sada nisu podnijeli ostavke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković ranije je rekao da je Vlada usvojila negativno mišljenje o HERA-inom izvješću o radu te agencije te da će se rasprava na tu temu održati u četvrtak u Saboru.

Također, Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice predložila tri nova hrvatska člana Uprave INA-e koji bi se imenovali na idućih šest mjeseci, sve dok se ne provede javni natječaj i ne izaberu se članovi na mandat od četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Donesen je Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva INA – Industrija nafte d.d. imenovanje Miroslava Skalickog, dr.sc. Hrvoja Šimovića i Emanuela Kovačića za članove Uprave toga društva, do provedbe postupka natječaja za imenovanje članova Uprave, a najduže na vrijeme od šest mjeseci", priopćili su iz vlade.

Za troje hrvatskih članova Niku Dalića, Barbaru Dorić i Darka Markotića su zatražene ostavke nakon što je u preprodaji plina koji se proizvodi u Hrvatskoj kompanija oštećena za oko milijardu kuna, ali ih nisu podnijeli jer bi time ostali bez otpremnina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Plenković danas je kazao da Nadzorni odbor ima rješenje da im se uskrate otpremnine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo