Nije Danska, nego Đurđevac / RTL Direkt u Đurđevcu i Popovači sa najštedljvijim hrvatskim gradonačelnicima

U Đurđevcu živi gradonačelnik koji volontira i čiji službeni auto već trinaest godina stoji na parkingu neregistriran, a na posao ide biciklom. U Popovači se pak štedi na službenim putovanjima, a gradonačelnik tvrdi da službenu karticu nije koristio deset godina

9.3.2016.
21:59
VOYO logo

Nije Danska, nego Đurđevac. Gradonačelnik Željko Lacković baš poput svojih kolega u skandinavskim zemljama na posao dolazi biciklom!

"Neki su imali skupe automobile na račun poreznih obveznika ja smatram da je sasvim uredu da imam na račun poreznih obveznika s dodatnom opremom bicikl, nekad je potrebno i žurit i potrebno stići", izjavio je Željko Lacković, gradonačelnik Đurđevca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na duže relacije ide privatnim automobilom. Neki se pitaju je li to populizam ili štednja?

"Danas svakako nije vrijeme da oni koji si ne mogu priuštiti u svom privatnom poslu, angažmanu kojim se bave za svoje osobne potrebe nekakav skupi auto da dođu do njega preko politike", dodaje Lacković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službeni automobil nije čak niti registirao, a kao gradonačelnik volontira. Za život zarađuje privatnim biznisom. Na službena putovanja Lacković je u 2014. potrošio tek 320 kuna, no kako je to moguće?

"Izgleda da ću u 2015. biti i dalje prvi jer nisam potrošio niti jedne kune, s obzirom da smo 2014. imali povjerenika vlade jednim dijelom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatekao je minus u blagajni od milijun i četristo tisuća kuna, od mogućih milijun i petsto. Zaposlenicima je plaće smanjio za 21 posto.

"Proračun je bio gotovo 4,3 milijuna kuna u minusu u kontinuitetu četiri godine. Mi smo u 2014. ostvarili suficit preko 5 milijuna kuna", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko toliko štedljivi su i gradonačelnici Varaždinskih toplica, Dugog Sela, a Lackovića u stopu prati gradonačelnik Popovače.

"Sve potrebe koje rješavamo, rješavamo unutar grada ili službenim autom, tako da nije bilo potrebe za dnevnicama, službenim putovanjima isto tako ni za korištenjem kartice koju u ovih deset godina nisam koristio", kazao je Josip Mišković, gradonačelnik Popovače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik najvećeg grada u državi Milan Bandić na putovanjima ne štedi, a nerijetko nudi i pokrivanje troškova za kupovinu papaka u Austriji.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo