REVOLUCIJA U NOVINARSTVU! /

RTL Detektor osvojio prestižnu nagradu SoMo borac: 'Postavili smo nove standarde!

Image
Foto: Danas.hr

Riječ je o pionirskom projektu koji je prvi put donio dodatnu analizu sadržaja TV debata i gledateljima televizije dao novo iskustvo, a čitateljima portal bolju informiranost

25.10.2024.
21:02
Danas.hr
VOYO logo

Projekt RTL Detektor, prava revolucija u medijskom prostoru, ove godine se ponosno natjecala za prestižnu digitalnu nagradu SoMo borac u kategoriji "best storytelling"! I s ponosom možemo reći da smo osvojili 1. mjesto!

Image

Ova pionirska platforma, stvorena u suradnji s Danas.hr-om i RTL televizijom, donosi nevjerojatan spoj televizije i digitalnih tehnologija, otvarajući vrata dubljem uvidu u političke debate kao nikada prije!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Postavljanje novih standarda u medijima

Lansiran tijekom napete predizborne kampanje, RTL Detektor postavlja nove, visoke standarde u svijetu medija. Uzbudljivo istraživačko novinarstvo uz tim stručnjaka provjeravao je istinitost političkih izjava u realnom vremenu tijekom televizijskih debata. Gledatelji, naoružani pametnim telefonima, mogli su pratiti analize i dobiti širi kontekst o tome govore li političari istinu, neistinu ili se njihove tvrdnje trebaju uzimati pažljivo jer se mogu instrumentalizirati i koristiti na njima pogodan način. I sve to dobivao bi gledatelj televizije putem jednostavnog QR koda koji je skenirao na televiziji!

Image

Ovo je revolucija medijske pismenosti koja potiče građane na aktivno sudjelovanje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Uprave RTL-a Hrvatska Stella Litou ponosna na ovu prestižnu nagradu kazala je:

“Izuzetno sam ponosna i zahvalna što radim s timom koji čini razliku u polju novinarstva. Njihova strast i predanost istini su neupitni. Neovisno, činjenično novinarstvo okosnica je naše tvrtke i zahvalna sam na priznanju koje smo večeras primili".

Glavna urednica portala net.hr, Ines Čović-Pavišić, s ponosom je istaknula: "RTL Detektor je pionirski projekt koji spaja digitalne tehnologije s tradicionalnim televizijskim formatom. Postavili smo nove standarde i pokazali nevjerojatnu snagu sinergije između digitalnog i TV-a. Svaki član tima dao je svoj doprinos s izvanrednim znanjem, kreativnošću i profesionalnošću!", istaknula je Čović-Pavišić .

"Napraviti proizvod koji političare usmjerava prema tome da govore manje neistine, a više istine, može samo tim ovakvih predanih i motiviranih ljudi. Mi istinski živimo novinarstvo i našu strategiju činjenica bez kompromisa!", kazao je Matej Lončarić, glavni direktor digitalnog poslovanja u CME Adria i predsjednik HUDI-ja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Ekipa RTL Detektora je ovu prestižnu nagradu zaslužila i osvojila predanim radom te time postavila još viši standard za odgovornost političara. Naši korisnici mogu biti sigurni da će ekipa RTL Detektora i u budućnosti provjeravati istinitost tvrdnji onih koji odlučuju o našoj budućnosti", kazao je Jure Tepina, voditelj digitalnih sadržaja CME Adria.

U projektu su sudjelovale Ines Čović-Pavišić, urednice i novinarke Maja Mahovlić te Katarina Dimitrijević Hrnjkaš, a u istraživačkom timu bili su i mnogi stručnjaci iz prava, gospodarstva, demografije, sigurnosti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nastavak uspjeha dolazi s vijestima da je RTL Detektor među pet finalista za nagradu SoMo borac u kategoriji "best storytelling"! U društvu inovativnih projekata poput "Superfoodchef-AI", "Biram sebe", "Swapaway - humanitarna razmjena&aukcija dresova", "Newsflash", a RTL Detektor iskočio je kao zvijezda posebnog sjaja.

Budućnost novinarstva

Nagrada SoMo borac, koja se dodjeljuje od 2013. godine, okuplja vrhunske stručnjake digitalne industrije koji raspravljaju o budućnosti medija. Projekti u kategoriji "best storytelling" ocjenjuju se prema društvenom utjecaju i kreativnosti, a RTL Detektor istaknuo se među konukrencijom kao posebno.

Image

Ovaj jedinstveni projekt donosi novo iskustvo političke debate na hrvatskom tržištu. Gledatelji i korisnici portala mogu se kroz istraživačko novinarstvo informirati o ključnim pitanjima parlamentarne demokracije. RTL Detektor nije samo projekt; to je pokret koji mijenja pravila igre!

Pripremite se, budućnost novinarstva je uz RTL Detektor!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO RTL Detektor prvi put pod povećalo stavlja političare: 'Ovo je prva ovakva suradnja televizije i portala u Hrvatskoj'

ŽNV
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo