RTL / bi mogao biti kažnjen i isključen na neko vrijeme!

U ponoć istječe vremenski rok u kojem je RTL prema Vijeću za elektroničke medije trebao uskladiti emitiranje programa s programskom osnovom iz 2005.

2.2.2012.
17:26
VOYO logo

Nakon što je u medijima objavljena informacija da će Vijeće za elektroničke medije (VEM) isključiti RTL Televiziju iz etera, Zdenko Ljevak iz VEM-a je za Danas.hr poručio kako je to dezinformacija, te da Vijeće o tome nije raspravljalo.

Istaknuo je kako danas u ponoć istječe vremenski rok u kojem je RTL trebao uskladiti emitiranje programa s programskom osnovom iz 2005. godine temeljem koje su i dobili koncesiju za emitiranje do 2014. godine, te ako to ne učini do ponoći tek tada će se sastati Vijeće i raspravljati o sankcijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od sankcija je i privremeno isključenje, a Ljevak je za Danas.hr rekao kako bi isključenje moglo trajati nekoliko dana ili čak cijeli mjesec, no Vijeće još treba raspraviti o cijelom slučaju.

''Od Vijeća nismo ništa službeno dobili pa ne možemo ništa ni komentirati, u konstruktivnim smo razgovorima s njima i ne znamo zašto bi nam se oduzela koncesija'', poručili su iz RTL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nedavno je izbio sukob Vijeća i RTL-a nakon što je ta televizija opomenuta jer ne postavlja titlove na srpske filmove koje prikazuje u sklopu svog programa. Također, neslužbeno doznajemo da u RTL-u smatraju da ispunjavaju sve uvjete te smatraju da nikako ne bi trebali biti isključeni.

Iz RTL-a su nam poručili kako je problem u načinu na koji Vijeće tumači zakon, jer VEM tvrdi da ta televizija nema minimalnih 18 posto informativnih emisija. U RTL-u smatraju da to nije tako te tvrde da je problematična emisija 'Exkluziv' za koju Vijeće smatra da je sponzorirana i kao takva ne ulazi u spomenuti postotak informativnog programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo