Roditeljima je dosta terora nad djecom u školama!

Priča vrlo dobre učenice Klasične gimnazije u Zagrebu kojoj su na kraju 3. razreda dvojku iz matematike uvjetovali prelaskom u drugu školu nije jedina.

2.10.2010.
17:23
VOYO logo

I. Č. ispričala je za Jutarnji list kako su, baš kao i u nedavnom slučaju, i njoj u Klasičnoj gimnaziji dvojku iz matematike uvjetovali prelaskom u drugu školu, što je i učinila odmah na kraju prvoga razreda. Danas studira dva fakulteta - Pravo i Rudarstvo, te sama daje instrukcije iz matematike.

''Moj je osnovni problem bio u tome što sam kao i Ana živjela sama s majkom, pa im očito nisam bila po volji'', rekla je I. Č. Dodala je kako sanja o tome da jednoga dana, kad doktorira, dođe u svoju bivšu školu i zalijepi im na vrata svoju diplomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne mogu vjerovati da se tamo i nakon 11 godina događaju iste stvari'', rekla je Ljubica Zdunić čija je kći Maja, danas studentica Pravnog fakulteta, nekada bila učenica Klasične gimnazije.

''Prolazila je kroz sve ovo kroz što danas prolazi Ana. Kad se toga sjetim, zlo mi je. U toj školi postoji klan profesora matematike kojima nitko ne može ništa. Ja sam se naplaćala instrukcija i instrukcija, što mi je kao samohranoj majci bilo jako teško. Čak mi je sama profesorica preporučila za instrukcije svoju prijateljicu. Ona mi je rekla da moja Maja zna za tri, no u školi su je uvijek rušili na popravni i jedva je imala dva'', rekla je gospođa Ljubica. Anina sudbina toliko ju je pogodila da je, kaže, odmah sjela i napisala prijavu prosvjetnoj inspekciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je matematika uvijek bila problem te škole, tvrdi i Zagrepčanin I. K. čija kći također studira Pravo i uspješna je studentica.

''Nama je razrednica stalno govorila da se djeci daju laki zadaci, dok jedan tata na roditeljskom nije poludio. Rekao je: 'Dosta te tiranije: ja sam inženjer strojarstva i trebalo mi je pola sata da riješim taj vaš laki zadatak''', rekao je za Jutarnji list I. K. Također, i on je jedan od roditelja koji je svoje dijete nakon što je zbog stresa počelo gristi nokte preselio u drugu školu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Takve vam se stvari u školama stalno događaju. Moj je sin isto doživio u Gornjogradskoj gimnaziji, samo što je tu u pitanju bila kemija. Njegova profesorica, koja mu je ujedno bila razrednica, dvojku na kraju drugog razreda uvjetovala je preseljenjem u drugu školu, što smo mi i učinili. Danas je moj sin student 3. godine hotelijerstva'', ispričala je vlasnica jednog zagrebačkog restorana za Jutarnji list.

Prethodni članak:

arti-201010010884006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo