DEVET MODELA POD POVEĆALOM /

Nevolje s Neverom! Zbog straha od požara opozvan dio jurilica, Rimac: 'Uočili smo mogući problem'

Image
Foto: RTL.hr

Iz grupacije Rimac su za Danas.hr potvrdili su da su tijekom redovne provjere kvalitete u proizvodnom procesu uočili potencijalni problem, ali da nisu stigle nikakve pritužbe kupaca niti su prijavljeni incidenti

28.10.2024.
12:27
RTL.hr
VOYO logo

Američka Nacionalna uprava za sigurnost prometa na cestama opozvala je devet modela Rimac Nevera, luksuznih jurilica proizvedenih prošle i ove godine zbog opasnosti od požara. Ističu da je problem u C19 niskonaponskom kablu.

Ako on nije pravilno pričvršćen, prenosi Forbes, može doći do kratkog spoja i njegovog pregrijavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da može izazvati požar, vlasnicima se savjetuje da se voze automobil dok ne obave tehnički pregled.

Iz grupacije Rimac su za Danas.hr potvrdili su da su tijekom redovne provjere kvalitete u proizvodnom procesu uočili potencijalni problem, ali da nisu stigle nikakve pritužbe kupaca niti su prijavljeni incidenti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obratili smo se vlasnicima Nevera kako bismo riješili zabrinutost oko usmjeravanjem niskonaponskog C19 kabela. Naime, tijekom redovne provjere kvalitete u našem proizvodnom procesu uočili smo potencijalni problem. Iako nisu prijavljeni nikakvi incidenti ili pritužbe kupaca, niti su uočeni sigurnosni problemi vezani uz vozila, poduzimamo proaktivne korake kako bismo osigurali najviše standarde sigurnosti i performansi", poručuju iz grupacije Rimac i dodaju:

Image
RADIKALNA, BUNTOVNA I NEUMOLJIVA /

Ovo je nova Rimčeva Nevera: Ide do 412 km/h, a cijena? Da vam mozak stane

Image
RADIKALNA, BUNTOVNA I NEUMOLJIVA /

Ovo je nova Rimčeva Nevera: Ide do 412 km/h, a cijena? Da vam mozak stane

"Standardni proces opoziva uključuje pregled vozila na mjestima njihove isporuke. Rimac i naši ovlašteni servisni partneri već su započeli proces pregleda i, ako bude potrebno, ispravit će usmjerenja kabela, bez ikakvih troškova za kupca".

Ove vijesti stižu svega desetak dana nakon što je Mate Rimac predstavio novu Neveru R, agresivniju verziju starijeg modela s baterijskim sustavom od 108 kWh kao i 2017 konjskih snaga što joj omogućuje postizanje brzine od 412 kilometara na sat.

Požari električnih automobila posebno mogu biti opasni ako u njima bude zahvaćena i baterija jer je njezino gašenje komplicirano i otežano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dvije godine bicikl Greyp koji je proizvela tada istoimena Rimčeva tvrtka, zapalio se tijekom punjenja baterije u garaži kraj Opatije, a istraga je kao uzrok požara navela kvar u akumulatoru.Greyp je nakon toga izdao obavijest o promjeni baterija, no ne navodeći da je tome prethodio požar koji je uzrokovao jedan Greyp bicikl.

POGLEDAJTE VIDEO: Mate Rimac još tuguje za starom BMW kockicom. Otkrio i koji će gaf pamtiti do kraja života

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje Jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo