izgubio već dobiveno / Rimac za Vijesti.hr: 'Most je zadao prve rane Milanoviću tijekom pregovora za prošlu vlast'

Politički analitičar Ivan Rimca gostujući u RTL-u Danas priznao je kako je smatrao da je malo vjerojatno da će Milanović izgubiti izbore

12.9.2016.
19:12
VOYO logo

Predsjendica poručuje da neće dopustiti odugovlačenje i ultimatume. je li to poruka Mostu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je poruka Mostu da se ubrza i krene konstruktivno djelovati u pregovaranju, da ne blokira procese da Hrvatska dođe do vlade koja bi mogla normalno funkcionirati. 

Bude li Most predugo inzistirao, a HDZ ignorirao, postoji li mogućnost da se Most umjesto u vlasti nađe u oporbi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji teoretska šansa da HDZ skupi većinu od ostalih slobodnih zastupnika ili manjih grupacija, no to znači da bi morao razgovarati sa šest ili sedam grupacija. To bi zahtjevalo jako mnogo ustupaka da se formira stabilna većina.

U hipotetskoj varijanti ako bi se htio izbjeći Most, neki izvori spominju i slijedeću opciju: HDZ 61 + HNS bez šefa stranke +  dvoje Bandićevih zastupnika + manjinci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislim da je na redu prvi Živi zid. Oni su najmanje koherentna skupina. Međutim, najava odlaska Zorana Milanovića, otvara se pitanje koliko će se održati ova koalicija koja nije uspjela u očekivanoj namjeri da bude barem relativna pobjednica izbora. 

Da je ovo netko tvrdio samo prije tri mjeseca - da na političkoj sceni neće biti ni Karamarka, ali ni Milanovića, malo bi tko povjerovao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Milanovića ne bih vjerovao, on je imao dobivenu situaciju. Bilo je malo vjerojatno da će izgubiti izbore. Međutim, pokazalo se da je njegova kampanja, kao i cijele koalicije, bila je kontraproduktivna,

Je li i odlazak Milanovića neposredno zasluga Mosta, koji je promijenio HDZ od kojeg je Milanović onda izgubio?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao bih da je Most napravio prve rane Milanoviću tijekom pregovora koji su se vodili za prošlu Vladu. Od tada nije bio tako agilan kako je inače nastupao na političkoj sceni. On se sada pred kraj probudio, no i to nije dolazilo koncizno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo