RIMAC IPAK NEĆE PREUZETI BUGATTI? Direktor Volkswagena: / 'Priprema se partnerstvo Rimca i Porschea'

Image

'Želimo prebaciti odgovornost za Bugatti Porscheu, a Porsche će vjerojatno stvoriti joint venture s Rimcem, u kojem će Porsche imati manji udio'

17.3.2021.
16:45
VOYO logo

Premda se još od rujna prošle godine pisalo kako bi Rimac Automobili mogli preuzeti Bugatti, to se ipak neće dogoditi, što je na godišnjem sastanku potvrdio CEO Volkswagen grupacije, Herbert Diess.

Pisalo se da VW grupacija planira uvećati udio u Rimac Automobilima, a Rimac je zauzvrat trebao dobiti Bugatti. No, premda nije dobio Bugatti, Porsche, koji je dio VW grupacije, je povećao svoj udio u Rimac Automobilima na 24 posto, a Rimac je dobio investiciju od 70 milijuna eura. Diess je rekao kako će se odgovornost za Bugatti prebaciti Porscheu te bi to, prema Diessovim riječima, omogućilo Porscheu i Rimcu stvaranje partnerstva kojim bi upravljali Bugattijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PORSCHE JE ULOŽIO JOŠ 70 MILIJUNA EURA U RIMČEVU TVRTKU: /

'Mate nas nadahnjuje svojim idejama'

Image
PORSCHE JE ULOŽIO JOŠ 70 MILIJUNA EURA U RIMČEVU TVRTKU: /

'Mate nas nadahnjuje svojim idejama'

Još ništa nije finalizirano

MotorAuthority prenosi kako bi Rimac i Bugatti bi mogli stvoriti zajednički pothvat u kojem bi Rimac i Porsche nadgledali Bugatti, s manjinskim udjelom Porschea. "Porsche trenutno priprema partnerstvo o kojem će raspravljati s Rimac Automobilima. Porsche će voditi te pregovore. Želimo prebaciti odgovornost za Bugatti Porscheu, a Porsche će vjerojatno stvoriti joint venture s Rimcem, u kojem će Porsche imati manji udio", rekao je Diess, dodajući kako još uvijek ništa nije finalizirano.

Također, Porscheov CEO Oliver Blume izjavio kako bi Bugatti i Rimac bili "dobar par" te dao naslutiti kako su za Bugatti mogući svakakvi scenariji te da će se postići rješenje u prvoj polovici 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preuzme li Rimac odgovornost za Bugatti, moguće je da se uz pomoć Rimca, Bugatti prebaci na električne automobile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo