SPEKTAKL U ŽENEVI / Rimac danas predstavlja najbržu električnu zvijer na svijetu: evo koje informacije su još procurile

Image
Foto: Screenshot/YouTube

Nesumnjivo je da Rimac ovim poduhvatom pretendira na titulu najbržeg električnog automobile te električnog automobile s najboljim ubrzanjem

6.3.2018.
10:17
Screenshot/YouTube
VOYO logo

U utorak će u Ženevi u 14 i 30 sati, Mate Rimac predstaviti svoj novi bolid kojeg je neslužbeno nazvao Concept Two koji će se u cijelom svijetu prodavati u 20 primjeraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rimac je takvu informaciju otkrio još u ponedjeljak na svom Facebook profilu napisavši: "Što stiže sutra? Puno stvari. Između ostalog - ovo", napisao je uz priloženi teaser video.

Inače, današnje Rimčevo predstavljanje na međunarodnom auto showu važno je zbog toga što bi njegova nova električna zvijer po performansama mogla nadmašiti Teslu Roadster.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojednostavljeno rečeno, Concept Two donosi bitna poboljšanja u odnosu na svog prethodnika. Primjerice, najzvučnija informacija jest ta što je Concept One u zadnjoj verziji davao 1.224 KS, dok će Concept Two davati do vrtoglavih 1.914 KS.

Radi se o povećanju snage većem od 56 posto, a u svakom slučaju, čini se da je Rimčeva ideja električnog hiperautomobila doživjela svoju renesenasu. U prilog tome ide i činjenica da C2 gotovo i nema značajnih poveznica s C1. Ekipa od 350 entuzijasta dokazala je da je u stanju proizvesti vrhunski premium proizvod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Automobil koji će danas biti predstavljen u Ženevi do 96 km/h ubrzavat će za 1.85 sekundi, čime bi Rimčev bolid po ubrzanju pretekao Teslu Roadster koja istu brzinu postiže za 1.9 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se može saznati kako C2 ima set baterija kapaciteta 120 kWh koje će osigurati bezbrižnu vožnju do najmanje 350 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglavnom, nesumnjivo je da Rimac ovim poduhvatom pretendira na titulu najbržeg električnog automobile te električnog automobile s najboljim ubrzanjem.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo