KAKO JE POZNATA ČLANICA MOSTA RIJEŠILA STAMBENO PITANJE: / Stan od 89,27 kvadrata kupila za 22.375 kuna!

Image
Foto: Pixsell, Patrik Macek
19.2.2016.
10:33
Pixsell, Patrik Macek
VOYO logo

Stan koji je prema tvrdnjama Olivera Frljića, zastupnica Mosta Ines Strenja Linić, iznajmljivala za 450 eura, otkupila je od Grada Rijeke, a kao ratni vojni invalid ostvarila je pravo na popust kod plaćanja ugovorene cijene stana od 60 posto. Piše to Novi list pozivajući se na informacije iz Gradske uprave.

Strenji Linić u svibnju 1995. u najam je od Grada dobila stan od 89,27 metara četvornih, a šest mjeseci kasnije sklopljen je ugovor o prodaji na temelju stanarskog prava, poručili su iz Gradske uprave navodeći kako su u stanu, uz zastupnicu bili prijavljeni i njen suprug te dvojica sinova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popust od 60 posto

"Temeljem stanarskog prava Ines Strenja Linić otkupila je 766/21840 dijela stana za iznos od 554,90 kuna koji je platila u gotovini, pri čemu je kao ratni vojni invalid ostvarila pravo na popust kod plaćanja ugovorene cijene stana od 60 posto sukladno utvrđenom tjelesnom oštećenju od 60 posto. Dana 27. ožujka 1998. godine sklopljen je Dodatak ugovora o prodaji stana temeljem kojeg je Strenja Linić Ines otkupila preostali idealni dio stana, 21074/21840 te tako postala vlasnica stana u cijelosti. Kupoprodajna cijena tog dijela stana s uračunatim popustom, kao i na prvi dio stana, od 60 posto iznosila je 21.820 kuna", navode u Gradu Rijeci, dodajući kako je stan, uz učešće, isplaćen u 132 mjesečna obroka.

Dvosoban ili trosoban?

Oliver Frljić, koji je u javnost iznio kako je stan iznajmljivan HNK od 2007., kazao je kako je Strenja Linić obmanula javnost izjavom da je dvosoban jer u ugovoru o najmu stoji da je trosoban. No, ističe kako HNK to neće istraživati jer to nije njihov posao, piše Novi list. Istovremeno, upozorava da je neobično da "osoba koja je navodno godinama upozoravala Grad na probleme u Kazalištu, tijekom svih godina prije nastupa nove uprave – skriva da je sama poslovala s tim istim Kazalištem i nakon onog prvog nepovoljnog nalaza revizije, još iz 2004. godine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZASTUPNICA MOSTA: /

"Ne znam potpiruje li više Milanović ili Karamarko, al' trebali bi stati na loptu"

Image
ZASTUPNICA MOSTA: /

"Ne znam potpiruje li više Milanović ili Karamarko, al' trebali bi stati na loptu"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo