RIJEŠEN SLUČAJ PALEŽI UBEROVOG AUTOMOBILA? / Policija pritvorila četvoricu osumnjičenika, među njima i taksisti

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Zagrebačka policija je priopćila da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad četiri osumnjičene osobe starosti 28, 33, 39 i 40 godina.

12.10.2016.
20:08
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Pod sumnjom su da su 'počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu 36-godišnjaka. Sumnja se da su prišli zaustavljenom vozilu u kojem je sjedio 36-godišnjak kojeg su točno neutvrđenim predmetima u obliku palica počeli udarati po vozilu pri čemu su nanijeli mehanička oštećenja u vidu razbijanja stakla da bi potom kroz nastale otvore u unutrašnjost vozila ubacili najvjerojatnije zapaljenu signalnu baklju tzv. bengalku.

Uslijed navedenog došlo je do zapaljenja tkanine sjedišta i razvijanja otvorenog plamena koji se proširio na unutrašnjost i stražnji vanjski dio vozila, a istovremeno su neutvrđenim oštrim predmetom probili i razrezali gume automobila', stoji u priopćenju policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe su predane pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeto je posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Image
RAT TAKSISTA NA ZAGREBAČKIM ULICAMA? /

Maskirani napadači zapalili vozaču Ubera auto, jedva je izvukao živu glavu

Image
RAT TAKSISTA NA ZAGREBAČKIM ULICAMA? /

Maskirani napadači zapalili vozaču Ubera auto, jedva je izvukao živu glavu

Među napadačima i taksisti?

Kako piše Jutarnji list, među osumnjičenima za ovaj napad ima i zagrebačkih taksista. Zbog toga je moguće pretpostaviti da je motiv napada konkurencija koju Uber predstavlja taksistima, no policija to još uvijek nije potvrdila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uberovi partneri-vozači: “Uber podjednako koriste i građani, ali i turisti”

Policija je muškarce privela nakon što su pregledane snimke s kamera videonadzora, na kojima se navodno vidjelo kako su muškarci bili maskirani te da su nakon bijega ušli u automobil marke VW Passat s taksi oznakama, čiji je vlasnik Damir L., navodno taksist sa zagrebačke Savice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnja se da su Uberov automobil napali nakon što su do njega došli pješice, a svoje su automobile parkirali u blizini Hypo centra. Jutarnji piše da je policija muškarce locirala i po signalu njihovih mobitela, koji je u vrijeme napada lociran baš na tom području. Čini se da su dvojica osumnjičenih policiji poznati i od ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo