RIJEČKI KULTURNJACI I SPORTAŠI ZA OBERSNELA I PROTIV BURIĆA: / 'Pa njega je podržao Bujanec, ljubitelj nacističke ikonografije'

Image
Foto: PIXSELL, Goran Kovačić
2.6.2017.
12:01
PIXSELL, Goran Kovačić
VOYO logo

'Okolnosti u Hrvatskoj i drugdje u svijetu pokazale su nužnost javne reakcije prije no što bude prekasno. U moru lažnih vijesti i besmislica nazvanih 'alternativne činjenice' koje se šire na sve strane, u valu manipulacija kojih mnogi možda i nisu svjesni, zbog lažnih osmijeha na licima koja su donedavno sijala otvorenu mržnju, osjećamo da moramo reagirati sada, jasno i nedvosmisleno', ističu u svom priopćenju.

Kažu kako svojim potpisom daju podršku politici uključivosti, slobdoarskom duhu i aktivnom razvoju građanskog društva, neupitnom i bezuvjetnom antifašizmu te vrijednostima za koje se zalaže SDP-ov Vojko Obersnel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Podsjećamo naše sugrađane i građane Rijeke da je Obersnelov protukandidat, Hrvoje Burić, kao bivši gradski vijećnik, donedavno više nego grubom retorikom zastupao ekstremnu konzervativnu politiku i služio se nezapamćeno grubom retorikom posve atipičnom za pristojnu Rijeku, ali i neprihvatljivom u bilo kojem liberalnom i demorkatskom okruženju. Za one koji nisu pratili, kandidaturu Hrvoja Burića nedavno je u svojoj emisiji Bujica javno podržao Velimir Bujanec, ljubitelj nacističke ikonografije, osuđivani novinar koji se ne libi posve javno iznositi svoje profašističke stavove. Upravo on je pozvao Riječane i Riječanke da glasuju za Hrvoja Burića, a takva podrška više nego jasno govori koje vrijednosti Burić zapravo zastupa i koji su njegovi podupiratelji', ističu.

Iz tih razloga pozivaju Riječane i Riječanke da glasuju za Vojka Obersnela jer bi, kako kažu, biranjem Hrvoja Burića bio ugrožen ugled Rijeke u nacionalnim i europskim okvirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Biranjem takvog čovjeka za prvog čovjeka grada dpista bi se dogodila 'promjena' - propast tolerantne i slobodoumne Rijeke kakvom se ponosimo i koju stvaramo - Rijeke u kojoj je sloboda izražavanja i djelovanja pretpostavka njezina identiteta', ističu u priopćenju riječki kulturni i sportski djelatnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo