RIJEČKI GRADONAČELNIK NAPAO POGREŠNU OSOBU ZBOG KRITIKE OTVORENJA EPK: / 'Moja isprika, nisam pročitao tekst do kraja'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Obersnel je kritičarima poručio da im može samo poslati link otvorenja iako “zna da ništa neće razumjeti” dodajući da je ponosan na izvođače

3.2.2020.
12:05
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Kako bi odgovorio na negaivne komentare oko umjetničkog sadržaja programa otvorenja Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u isti je koš greškom strpao komentare Ruže Tomašić i Marijane Petir te Nore Krstulović. Zbog toga se ispričao preko društvenih mreža.

Portal Teatar.hr objavio je, naime, nedjelju tekst pod naslovom: “Otvorenje Rijeka 2020 ili jedan od najsramotnijih dana u suvremenoj hrvatskoj povijesti”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako naslov upućuje na oštru kritiku, klikom na članak vidi se da kritika nije upućena Rijeci, programu otvorenja ili organizatorima, već premijeru, predsjednici i predsjedniku Sabora koji ne samo da u subotu nisu bili u Rijeci, nego ni na društvenim mrežama nisu spomenuli događaj od iznimnog značaja za Hrvatsku.

Vojko Obersnel nesmotreno je prozvao autoricu teksta i urednicu portala Teatar.hr Noru Krstulović zajedno s Ružom Tomašić i Marijanom Petir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijesne zbog jugoslavenske zastave

Naime, Tomašić i Petir su ranije na društvenim mrežama negodovale su zbog jugoslavenske zastave koja je bila istaknuta u sklopu instalacije čiji je cilj bio prikazati u kojim je sve državama kroz svoju povijest bila Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obersnel je kritičarima poručio da im može samo poslati link otvorenja iako “zna da ništa neće razumjeti” dodajući da je ponosan na izvođače.

Korisnici su ga ubrzo upozorili da ponovno pročita tekst. Čini se da je gradonačelnik to i učinio pa je uslijedila isprika:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moja isprika @teatarHr. Nisam pročitao tekst do kraja”, napisao je Vojko Obersnel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo