RIJEČKA HDZ-OVKA SE PROBALA ISRPIČATI PA NAPALA PUPOVCA: / Obersnel zgrožen njenim izjavama o Srbima

Image
Foto: Pixsell/Youtube

U svojoj isprici, Ivona Milinović je napisala kako je htjela poručiti da joj je 'dosta brojanja krvnih zrnaca jer to šteti svim hrvatskim građanima',

4.10.2019.
10:14
Pixsell/Youtube
VOYO logo

Riječka gradska zastupnica iz redova HDZ-a i predsjednica gradskog Odbora za nacionalne manjine Ivona Milinović nedavno je u desničarskoj emisiji Podcast Velebit, komentirajući pogrdnu navijačku pjesmu Torcide izjavila kako "ljudi trebaju znati da u Rijeci postoji 6,5 posto Srba. Nama ne trebaju nikakve vrbe. Možda po nekim selima u Dalmaciji gdje ih ima 30, 40 posto."

Time je izazvala lavinu osuđujućih reakcija, a od njenih riječi se ogradio čak i HDZ, priopćivši kako njeno gostovanje u emisiji nije bilo koordinirano s njima te najavivši kako je moguće da protiv nje bude pokrenut i stegovni postupak unutar stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SKANDALOZAN ISTUP RIJEČKE VIJEĆNICE (HDZ): /

'Rijeci ne trebaju vrbe, mi imamo 6 posto Srba. Možda trebaju po nekim selima gdje ih je 40 posto'

Image
SKANDALOZAN ISTUP RIJEČKE VIJEĆNICE (HDZ): /

'Rijeci ne trebaju vrbe, mi imamo 6 posto Srba. Možda trebaju po nekim selima gdje ih je 40 posto'

Ispričala se svima, osim Torcidi

Ona je nakon svega na svome facebooku odlučila uputiti ispriku cjelokupnoj hrvatskoj javnosti, ali ne i Torcidi čije je ponašanje osudila. U svom pokušaju isprike napala je i čelnika SDSS-a Milorada Pupovca.

"Svakako se duboko ispričavam hrvatskoj javnosti koja je čitala moje izjave koje su izrečene upravo u kontekstu osude šovinističkog ponašanja dijela Torcide. I ja sam samo čovjek, i ispričavam se zbog krivog izražavanja. Niti to mislim, niti mi je to bila namjera reći, ali to što sam izrekla je bila pogrešno. Htjela sam poručiti upravo suprotno - da je dosta brojanja krvnih zrnaca jer to šteti svim hrvatskim građanima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene postoje ljudi, ili smeća. Prebrojavanje krvnih zrnaca u maniri Pupovca i pojedinaca iz Torcide ću uvijek osuditi. Nekad ću se i nespretno izrazit, kao što uistinu i jesam. I kajem se. Jedinu fobiju koju imam jest fobija od ekstremističke politike. Ako je to zločin, jesam, kriva sam. Pojedinci iz Torcide mi šalju poruke 'Srpkinjo', ekstremisti s druge strane, kažu da sam ustaša. I to ću izdržati ako će doprinijeti marginalizaciji svih ekstremnih dijelova hrvatskog društva, ma s koje strane spektra dolazili", zaključila je u svojoj objavi Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukob s Obersnelom

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel osudio je njene riječi, kojima je zgrožen.

"Mislim da ona svojim izjavama i ponašanjem najviše govori o sebi i o svojem svjetonazoru. Njezine riječi ne treba posebno komentirati, njezine riječi mogle bi se kvalificirati kao govor mržnje i na njih trebaju reagirati za to nadležne institucije. Sramota je za građane Rijeke da ih takva osoba zastupa u gradskom parlamentu i da je predsjednica Odbora za nacionalne manjine", izjavio je Obersnel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milinović je jedna od žestokih kritičarki gradske politike koju provodi Obersnel, a javnosti je bio zanimljiv i njihov sukob oko obuće koju je nosila gradska vijećnica HDZ-a koja je gradonačelnika optužila za seksizam, piše Novi list.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo