SKANDALOZNI ISTUP HDZ-ovke / 'Rijeci ne trebaju vrbe, imamo šest posto Srba. Možda trebaju po nekim selima gdje ih je 40 posto’

Gradska vijećnica HDZ-a u Rijeci Ivona Milinović zgrozila je javnost antisrpskim ispadom

3.10.2019.
20:01
VOYO logo

Potkraj prošlog mjeseca HDZ-ova gradska vijećnica u Rijeci te bivša asistentica Davora Ive Stiera u Europskom parlamentu Ivona Milinović gostovala je kod Marka Juriča u podcastu 'Projekt Velebit'. 

Podsjetimo, Agencija za elektroničke medije prije tri godine je na tri dana ugasila televiziju Z1 zbog Juričeva govora mržnje prema Srbima tj. svećenicima Srpske pravoslavne crkve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htjela sam osuditi to što pjevaju"

U 53. minuti intervjua Jurič je citirao navijačku 'pjesmu' splitske Torcide u kojoj se spominje Rijeka: ''Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobit ću pola tvoje Armade, Šugava Rijeko, puna si Srba, Ne brini, Rijeko, ima još vrba'', a iste je stihove citirala i Milinović, uza širok osmijeh kazavši: ''Nemam ništa protiv navijačkog folklora (...), ali ovakvim se stvarima Hrvatskoj nanosi politička šteta'', piše 24sata

''Stvarno je neprimjereno pjevati takve pjesme i davati Miloradu Pupovcu argument da plače – evo, Hrvati su fašisti. Ako ćemo biti bezobrazni… Ljudi trebaju znati da u Rijeci postoji 6,5 posto Srba, dakle, nama ne trebaju nikakve vrbe, možda po nekim selima u Dalmaciji gdje ih ima 30-40 posto'', kazala je Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazala je i da je to “ako ćemo biti bezobrazni” i dodala da je Torcida uvrijedila Rijeku, a na konstataciju voditelja da nigdje ne treba vrba, Milinović je kazala: “Naravno da ne treba, to je ako ćemo ići jezikom ulice”.

Njezine izjave možete pogledati ovdje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivona Milinović u posljednje je vrijeme došla u fokus javnosti jer je kritizirala tjednik Novosti, a u razgovoru za Jutarnji list kazala je: ''Svojom sam izjavom htjela osuditi to što pjevaju. U Rijeci je nekada bilo 13 posto Srba, sad ih je samo 6,5 posto. To je puno manja brojka od onih u okruženju odakle Torcida dolazi. Ne treba Rijeku nazivati srpskim gradom jer mi to nismo. Možda sam se nespretno izrazila, ali sam osudila to što oni pjevaju. Vrijeđa me kao Riječanku kada se govori da je ovdje atmosfera kao 90-ih i da se bilo koji pripadnik nacionalne manjine boji izaći iz kuće. Ako je neki grad tolerantan, to je Rijeka''. 

HDZ Rijeka ogradio se od Milinović

U večernji satima na istup stranačke kolegice reagirali su iz riječkog HDZ-a: "Predsjedništvo gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice grada Rijeke oštro osuđuje svaku izjavu netrpeljivosti i netolerancije gradske vjećnice Grada Rijeke Ivone Milinović koje je iznijela u emisiji "Podcast Velebit". Navedeno medijsko gostovanje nije bilo koordinirano s HDZ-om te se ograđujemo od svake izjave vijećnice Milinović. Na stranačkim tijelima raspravit ćemo o navedenom te donijeti odluku o daljnjem tijeku pokretanja stegovne mjere".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo