Riječani su pobijedili Erste banku i spasili stanove!

Erste banka je izgubila pravo upisa hipoteke na stanovima 15 tužitelja što je učinila radi osiguranja povrata iznosa od milijun i 145 tisuća eura, odnosno kredita koji je 2006.

5.12.2013.
9:16
VOYO logo

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Rijeci kojom se utvrđuje ništavnim upis hipoteke Erste banke na nekretninama 15 Riječana koji su kupili stanove od tvrtke koja je zgradu gradila, ono što je rijetkost u Hrvatskoj, postalo je realnost – organizirana grupa građana sudskim je putem pobijedila banku, piše Novi list.

Presuda je, doduše, nepravomoćna što implicira kako je završeno tek prvo poluvrijeme utakmice u kojoj je s jedne strane bila banka, s druge sporni investitor, a u sredini, kao kolateralne žrtve, pojavilo se 15 kupaca stanova, građana koji su uredno platili svoje nekretnine, a čijom je pak prodajom Erste banka namjeravala namiriti svoja potraživanja prema investitoru, riječkoj tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općinski sud je presudio kako je hipoteka nevaljana i nepostojeća te je zemljišno-knjižnom odjelu Općinskog suda u Rijeci naložio brisanje založnog prava radi osiguranja povrata iznosa od milijun i 145 tisuća eura.

Cijeli članak pročitajte http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/David-i-Golijat-Rijecani-sudskim-putem-pobijedili-Erste-banku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pišite nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo