vatrena kugla iznad nas / Riječani objavili snimku i dijagram preleta bolida. Gorio je čak 200 km, da je od njega išta ostalo pao bi u susjedstvu

Image
Foto: Screenshot

Zanimljiv je, ne samo kao pojava, nego i jer ima oblik punog mjeseca, sjajan je, kako je istaknuo, i što je vidljivi dio leta započeo na vrlo velikoj visini od 170 kilometara što je prava rijetkost

17.7.2023.
15:55
Screenshot
VOYO logo

Meteor bolid, koji je u nedjelju navečer snimljen s osam hrvatkih kamera, ali i s češkom, mađarskom i slovenskom, snimljen je iznad Rijeke.

Akademsko Astronomsko Društvo - Rijeka podijelilo je njegovu snimku, ali i dijagram preleta. Kažu da se zapalio nad Mađarskom, bljesnuo iznad Hrvatske. "Da je od njega nešto ostalo, išli bi tražiti meteorit u Sloveniji. Gorio je punih 200 kilometara", govore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Astronomsko društvo Rijeka

Podsjetimo, ranije je rečeno da je iznad Hrvatske zabljesnuo oko 21:50 sati, a zanimljiv je, ne samo kao pojava, nego i jer ima oblik punog mjeseca, sjajan je, kako je istaknuo, i što je vidljivi dio leta započeo na vrlo velikoj visini od 170 kilometara što je prava rijetkost.

Za njim neće biti potrage jer je sasvim izgorio na visini od oko 80 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, jedan bolid je dan ranije snimljen i iznad Varaždina. O njemu nema toliko detalja, a nije ni poznato hoće li se ići u potragu za istim. Odluka se još čeka.

POGLEDAJTE VIDEO: Riječani objavili snimku meteora bolida. Snimili ga i Česi, Mađari i Slovenci

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo