sporno postupanje policije / Riječani najavili prosvjed zbog tučnjave na Platku. 'Institucijama svi trebamo biti jednaki'

Image
Foto: Riportal

Za Danas.hr pričali su odvjetnici Pavasović Visković i Prodanović koji objašnjavaju što su bile prvobitne greške cijelog slučaja, ali i što udarac nogom u glavu predstavlja

4.2.2023.
16:35
Riportal
VOYO logo

Dok se nastavlja istraga tučnjave na Platku, riječki Možemo! i Unija Kvarnera organiziraju prosvjed na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske. Kako tvrde iz organizacije prosvjeda, 'miroljubivo okupljanje' će se održati u srijedu 8. veljače u 18 sati.

Podsjetimo, RTL je ekskluzivno objavio snimku brutalne tučnjave, a jučer je DORH priopćio da su od PU primorsko-goranske zaprimili posebno izvješće te će se provesti dodatni izvidi o cijelom slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZ DRUGOG KUTA /

Ekskluzivno! Ovo je dosad neviđena snimka brutalne tučnjave na Platku!

Image
IZ DRUGOG KUTA /

Ekskluzivno! Ovo je dosad neviđena snimka brutalne tučnjave na Platku!

"Potaknuti nedavnim slučajem brutalnih premlaćivanja na popularnom skijaškom, izletničkom i obiteljskom odredištu Platak, odlučili smo da je potrebno jasno i glasno reći da ne smijemo dozvoliti normalizaciju nasilja u društvu. Ne smijemo dozvoliti da institucije ne rade svoj posao jer ako osjećamo da oni koji su nas dužni štititi to ne čine, tada svatko uzima pravdu u svoje ruke, a to znači anarhiju i zakon rulje, a ne sigurnost i pravičnost", stoji u opisu događaja na Facebooku.

"Moramo promišljati o mogućnostima prevencije ovakvih i sličnih događaja, a takvo promišljanje mora krenuti od institucija. Institucije moraju pružiti sigurnost građanima i adekvatno reagirati kad je ta sigurnost ugrožena. Za njih ne smiju postojati privilegiraniji građani, zaštićeniji građani, važniji građani, već bi za njih svi morali biti jednaki", poručili su i dodali:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidimo se u srijedu u 18h kod Bonavie, gdje ćemo zajednički glasno poručiti NE nasilju, NE zastrašivanju, NE nepovjerenju, NE strahu i tražiti od institucija da rade svoj posao"!

Za Danas.hr pričali su odvjetnici Pavasović Visković i Prodanović koji objašnjavaju što su bile prvobitne greške cijelog slučaja, ali i što udarac nogom u glavu predstavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo