četvorica ‘junaka’ / Richembergh otkrio tko mu je prijetio likvidacijom: 'Vi koji ste pogonjeni ‘kršćanskom ljubavlju’, džaba ste krečili'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'I dalje ću vama i vašim mentorima redovito ići na živce. Želim vam prosvjetljenje u čovjekoljublju, mir u srcu i red u glavi'

18.1.2018.
9:41
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je GLAS-ov zastupnik Goran Beus Richembergh primio stotine uvreda i prijetnje smrću jer je na Facebooku za čin generala Slobodana Praljka napisao kako je samoubojstvo izvršio pravomoćno osuđeni ratni zločinac te da vrh HDZ-a minutom šutnje za Praljka u parlamentu pokušava instrumentalizirati Hrvatski sabor, danas je na svom Facebook profilu objavio kako je dobio informaciju da je policija ušla u trag osobama koje su mu prijetile likvidacijom.

Policija je otkrila četiri osobe koje su na Facebooku prijetile zastupniku Glasa. Bit će prijavljeni, a za to kazneno djelo prijeti im tri godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Neslužbeno mi je priopćeno da je policija ušla u trag četvorici ‘junaka’ koji su meni i obitelji prijetili likvidacijom. Očekuju ih prijave Državnom odvjetništvu, a za to kazneno djelo im je zapriječena kazna do 3 godine zatvora. Dakle, dragi ‘obožavatelji’, osobito vi koji ste pogonjeni ‘kršćanskom ljubavlju’, opremljeni avatarima svetačkih sličica i proustaških insignija, pripadnici ‘minken-bojne’ i koji ste mobilizirani preko opskurnih filofašističkih i klerikalnih grupa na društvenim mrežama, džaba ste krečili jer me ušutkati ne možete. I dalje ću vama i vašim mentorima redovito ići na živce. Želim vam prosvjetljenje u čovjekoljublju, mir u srcu i red u glavi”, napisao je Beus Richembergh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primio sam stotine ogavnih i primitivnih uvreda. One idu s rizicima obavljanja javne dužnosti i koliko god to bilo teško prihvatiti jer su odraz loše političke kulture spadaju u slobodu izražavanja, slobodu govora. Međutim, otvorene prijetnje smrću proslijedio sam policiji na daljnje postupanje. Oni će valjda utvrditi jesu li ozbiljne ili ne”, komentirao je ranije GLAS-ov zastupnik o prijetnjama koje je dobio.

“Ja se naravno ne bojim jer oni koji tako prijete i na takav način istupaju uglavnom su zekani, ali nije na meni da se junačim i o tome sam obavijestio policiju. To trebaju napraviti javni dužnosnici. Uvijek, jer je to kazneno djelo i mi smo dužni takve stvari prijavljivati”, kazao je zastupnik GLAS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte više:

>>Beusu Richemberghu prijete smrću: 'Izbost ću te na otvorenoj cesti majmune j...', 'Iman točno sedam metaka prvo ću ti ženu ubiti p...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo