jasna poruka / Ribić za RTL: 'U ovom trenutku nismo se spremni ničega odreći! Mi ne vidimo žrtvu poduzetnika'

'Postoji zaduživanje što je uobičajen način u drugim zemljama', kazao je Vilim Ribić našem Iliji Radiću

23.4.2020.
19:14
VOYO logo

U privremenu zgradu Vlade - Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu poslijepodne su na veliki sastanak stigli predstavnici čak 13 sindikata državnih i javnih službi. 

Reporter RTL-a Ilija Radić o sastanku koji je trajao tri sata je razgovarao s predsjednikom Matice hrvatskih sindikata Vilimom Ribićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije se tražilo nikakav pristanak. Bio je konzultativni sastanak, htjelo se razmijeniti mišljenja, koja su rješenja i mišljenja. Imali smo suglasnost oko temeljnih stvari. To nije bilo upitno,. Ali, kako da to napravimo", kaže Ribić i dodao:

"Sindikati su upozorili - sada nije trenutak za intervencije u plaće. Vlada to nije otvarala. Sindikati su došli jer su znali da su plaće u fokusu", istaknuo je i naglasio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema ni jedne zemlje koja smanjuje plaće"

"U ovom trenutku nismo se spremni ničega odreći. Postoji zaduživanje što je uobičajen način u drugim zemljama. Ministar Marić je sam izjavio da suficit i deficit nisu u fokusu. Svako smanjenje plaća bi dovelo u pitanje agregatnu potražnju. Nema ni jedne zemlje koja smanjuje plaće", kazao je Ribić.

U kojem trenutku dolazi vrijeme kada bi sindikati bili spremni za razgovor o smanjenju plaća, pitao ga je naš reporter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutak kada zbog navale svih drugih zemalja i u inozemstvu i u zemlji na zaduživanje, presuše ti izvori, onda se može pričati o plaćama. Ali mora se razgovarati i o drugim segmentima. Što to poduzetnički sloj, čime se on žrtvuje? Mi sada ne vidimo žrtvu u poduzetničkom sloju", rekao je na kraju Vilim Ribić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo