izgubljen na moru / Ribar vratio Amerikancima uređaj NASA-e: 'Tražio sam da plate. Rekao sam da ne mogu tako sa mnom!'

Image
Foto: Darko Kunac Bigava/Morski.hr

Posada ribarskog broda Marian II sa 140 metara dubine povukla je nešto što im je pokidalo mreže

9.1.2020.
13:45
Darko Kunac Bigava/Morski.hr
VOYO logo

Darko Kunac Bigava, ribar iz Podgore, koji je pronašao misteriozni uređaj otkrio je kako zbilja pripada Amerikancima i potom tajanstveni vojni uređaj pristigao iz NASA-inog centra u Americi vratio, piše Morski. Ali to nije želio napraviti prije nego mu plate štetu prouzročenu na ribarskoj opremi.

''Došao sam do broda USNS Bruce Heezen koji se i dalje nalazi u akvatoriju Mljeta, nakon obećanja da će mi platiti štetu. Primopredaju smo napravili tako da sam uređaj bacio u more, a oni su došli gumenjakom, zakačili ga i odvukli na brod. Potpisali smo izjavu da su mi platili štetu, a ja njima vratio uređaj. Nisu dali da se išta fotografira i više puta su mi rekli da su oni prijateljski narod i da ne žele nikome nikakvo zlo. Posadu čine Amerikanci – vojnici, znanstvenici i dva su naša člana obalne straže tamo, od čega jedan poručnik fregate. Rekli su da ne žele da se radi fama od ovog slučaja, jer je to buknulo u svim medijima. Ja sam im na to odgovorio da se to ne može zaustaviti kad krene i da su na vrijeme ljude obavijestili o svojoj prisutnosti, sve bi bilo ok'', kazao je Darko Kunac Bigava za Morski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, od početka nije sve baš išlo tako glatko, a Kunac Bigava se pokazao kao "tvrd pregovarač". 

"Najprije su zahtjevali da im se vrati uređaj, ali sam im onda rekao da sam ja hrvatski građanin i da nisam pirat iz Somalije i da sa mnom tako ne mogu razgovarati. Tada su mi rekli da sam tvrd pregovarač, pa su pristali odraditi primopredaju na ovakav, pošten način. Pitali su me i kako ja znam da se uređaj može aktivirati, pošto sam vidio sonde na njemu. Onda sam im na to odgovorio da danas svi imaju internet i Youtube", kaže Kunac koji je ovim zaključio svoj dio neobične priče o pronađenom misterioznom uređaju za kojeg i dalje nema službene potvrde o čemu se radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo