Traju užurbane pripreme / Reportaža iz hrvatskog mjesta gdje su Srbi većina - mještani Vrginmosta od Vučića ne očekuju puno, odavno su prestali vjerovati političarima!

Na najavu ovotjednog gosta - Srbi u Vrginom mostu nisu pretjerano oduševljeni. Reportažu iz Vrginmosta, kojeg smo desetak godina nakon rata, i zbog rata, zvali Gvozd donosi Marina Barukčić

11.2.2018.
17:49
VOYO logo

Ova nedjelja nije bila neradna za Vrginmost. Traju užurbane pripreme za dolazak srpskog predsjednika Aleksandra Vučića u utorak.

"Očekujemo pomoć u svakom smislu...", poručio je Milan Vrgin (SDSS), načelnik općine Gvozd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbi u Vrginmostu nisu manjina, čine 57 posto stanovništva. Njihova očekivanja od predsjednika Srbije nisu velika.

Vučićev ratni govor u Glini srpskog predsjednika do danas u Hrvatskoj drži na lošem glasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani hrvatske nacionalnosti na području Korduna najčešće su izbjeglice iz BiH. U Vrginmost su došli '95.-te, a odmah su ih smjestili u prazne kuće protjeranih Srba.

Nakon 23 godine, Hrvati i Srbi iz Korduna više ne vide problem jedni u drugima. Njihovi problemi puno su ozbiljniji od brojanja krvnih zrnaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Vrginmostu je prije 7 godina živjelo oko 2900 stanovnika. Danas živi samo nešto više od 2000 a prema lokalnoj pravoslavnoj crkvi - u pet godina napušteno je 375 kuća!

Vlast u Vrginmostu drži SDSS koji je na nacionalnoj razini u koaliciji s HDZ-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić će u utorak donirati opremu za informatički kabinet osnovne škole Gvozd, a u školskoj dvorani održat će govor pred 500-tinjak građana iz Vrginmosta i okolnih mjesta. Premda načelnik očekuje konkretnu pomoć od srpskog predsjednika, građani su političarima očito davno prestali vjerovati.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo