'PRETVORILI' GA U HULIGANA / Rene Bitorajac ni kriv ni dužan završio u grčkim medijima: 'Otišli su korak dalje u huškanju'

Image

Neki grčki mediji su objavili snimke iz igranog filma 'Metastaze' u kojemu Bitorajac glumi Krpu, nogometnog huligana, nudeći ih kao autentičnu snimku 'divljih' pripadnika Bad Blue Boysa

12.8.2023.
19:01
VOYO logo

Naš poznati glumac Rene Bitorajac ni kriv ni dužan je, usred medijske histerije nakon obračuna navijača Dinama i AEK-a u Ateni gdje je jedan AEK-ov navijač ubijen, osvanuo na naslovnim stranicama grčkih medija. Naime, Grci su bez puno provjere objavili snimke i skrinšotove iz igranog filma Branka Schmidta 'Metastaze' u kojemu Bitorajac glumi Krpu, nogometnog huligana, nudeći ih kao autentični dokaz 'divljih' pripadnika Bad Blue Boysa.

"Jučer sam u šali napisao na društvenim mrežama da mi je oduvijek bio san biti dijelom centralnih grčkih vijesti i da mi se san obistinio. No koliko god to bizarno i smiješno bilo na prvi pogled, mislim da je situacija dolje prilično ozbiljna", kazao je Bitorajac za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STRAVA /

Poruka bivšeg dinamovca o Boysima kruži društvenim mrežama: 'Tretman u pritvoru je gori od onog koji imaju ratni zarobljenici'

Image
STRAVA /

Poruka bivšeg dinamovca o Boysima kruži društvenim mrežama: 'Tretman u pritvoru je gori od onog koji imaju ratni zarobljenici'

'Grčki mediji otišli korak dalje u huškanju'

Kaže da prati zbivanja u Grčkoj oko uhićenih BBB-ovaca.

"Kao većina Hrvata, pratim sramotne događaje u Grčkoj. Od nepotrebnog huliganizma i tragične smrti do ovog cirkusa u grčkim medijima koji su u svojem huškanju otišli i korak dalje", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritizirao je medije koji koriste inserte iz igranog filma, a da pritom ne napomenu kako se radi o filmu, već to prikažu kao vijest.

"Dakle, narušena su autorska prava, a i neka druga prava meni i kolegama jer su naše face vidljive", kazao je Bitorajac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Da moram na ljetovanje u Grčku, otkazao bih'

Dodaje da bi, kada bi kojim slučajem imao planirano ljetovanje u Grčkoj sljedeći tjedan, isto otkazao.

"Mislim da to huškanje nikako nije dobro zato što ne rade za dobrobit nekakvog smirivanja, nego upravo suprotno. A utakmice su tek pred nama", kazao je za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra i da takvi postupci nisu dobri ni za one koji se u Grčkoj trenutno nalaze.

"Ne opravdavam huliganizam, svatko je odgovoran za svoje postupke. Mislim da će dečki preispitati svoje postupke kada se vrate u Hrvatsku, ali u civiliziranom društvu, u Europskoj uniji, kamenovanje, vješanje ili nešto slično ne bi trebalo biti dopušteno i želim im pravično suđenje", poručio je glumac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Grčko pravosuđe 'boluje' od sličnih problema kao hrvatsko...

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike