S posla udaljene službenice koje su posuđivale novac iz blagajne

Pregledavajući stanje u zatvoru Remetinec novi ravnatelj Jure Žulj uočio je manjak od 100 tisuća kuna u zatvorskoj blagajni.

24.11.2012.
13:51
VOYO logo

"Po saznanjima o nepravilnostima u radu i poslovanju zatvora u Zagrebu, koje je Ministarstvo dobilo u listopadu ove godine, Središnji ured Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa uputio je unutarnji nadzor u Remetinec u Zagrebu.

Unutarnjim nadzorom utvrđene su određene nepravilnosti u poslovanju zatvora. Između ostalog, utvrđene su nepravilnosti u pogledu raspolaganja novcem iz gotovinske blagajne, ali i u pogledu obračuna plaća i to na način da prilikom obračuna plaća nisu primjenjivani novi porezni razredi propisani Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak koji je stupio na snagu 1. ožujka 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isplaćeni "višak" će se morati vratiti

Na plaći za mjesec studeni, kao zadnjoj plaći koja će biti isplaćena u 2012. godini, obavit će se konačni obračun poreza na dohodak. Iznos poreza, za kojeg se utvrdi da je službenicima i namještenicima zatvora u Zagrebu na prethodnim plaća bio izračunat protivno zakonskim odredbama, bit će oduzet prilikom isplate plaća i uplaćen u državni proračun.

Voditeljica odjela financijsko-knjigovodstvenih poslova u zatvoru u Zagrebu i službenica istog odjela udaljene su iz službe, a uprava zatvora pokrenula je stegovni postupak protiv njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S nepravilnostima utvrđenim u unutarnjem nadzoru upoznato je i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske", stoji u priopćenju iz Ministarstva pravosuđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo