RELKOVIĆ UPOZORAVA DA IDEMO PREMA VREMENU VELIKIH NAPETOSTI: / 'Plenković nije premijer, a to nisu ni Bernardić ni Škoro'

Image
Foto: Robert Anic/Davor Puklavec/Sanjin Strukic/PIXSELL

'Sve brojke iz programa HDZ-a su kakofonija jer ne znamo što nas čeka na jesen i koliko će biti moguće te brojke ostvariti'

9.6.2020.
22:38
Robert Anic/Davor Puklavec/Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

"U ovom trenutku Andrej Plenković nije premijer, nema kapacitet osvojiti većinu i jedino tko mu može osigurati većinu je Domovinski pokret. A ne postoji ni kapacitet da SDP daje premijera. Kada sve zbrojite ne postoji pobjednik niti postoji mogućnost da će se on razviti kroz mjesec dana", rekao je za N1 strateg Stranke s imenom i prezimenom Ivica Relković te dodao da nas očekuju neizvjesni izbori i da se ne usuđuje prognozirati kako će se stvari razviti nakon 5. lipnja.

Kaže da ne zna kako je HDZ zamislio smanjenje ministarstava i broja lokalnih dužnosnika u novom izbornom programu jer nisu bili za to, a za objedinjavanje općina kaže da je to "copy/paste" iz njihovog programa, ali da nema veze. Upozorava da su sve brojke iz programa kakofonija jer ne znamo što nas čeka na jesen i koliko će biti moguće te brojke ostvariti. To je, smatra Relković, pokušaj HDZ-a i SDP-a da netko dođe do većine, ali misli da do toga neće doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IVICA RELKOVIĆ UPOZORIO NA KORIJEN SVIH PROBLEMA U HRVATSKOJ: /

'Doveli smo se do dna. Samo kukavica neće to rješavati...'

Image
IVICA RELKOVIĆ UPOZORIO NA KORIJEN SVIH PROBLEMA U HRVATSKOJ: /

'Doveli smo se do dna. Samo kukavica neće to rješavati...'

Predkampanja kroz covid-19

"Mi smo već u finalnom djelu kampanje jer je predkampanja kroz covid-19 već odrađena", smatra Relković. Međutim, smatra i da više ne postoji snaga iz koje bi HDZ radio preokret na temelju Stožera. "Ministar Vili Beroš ide u 10. izbornu jedinicu gdje je Ivica Škaričić i dalje ravnatelj Doma za starije u Splitu."

Relković je rekao da njegova stranka neće organizirati predizborne skupove. "Nećemo ići u ljepšu budućnost, sve ostalo je mazanje očiju. Trenutačno imamo trojni dio koji ne može riješiti situaciju u Hrvatskoj, netko mora odustati." Smatra da ni oni ni Možemo! u ovom trenutku nemaju kapacitet osvojiti toliko mandata da bi mogli u koaliciju s Restartom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme napetosti

Mogućnost novih izbora ne odbacuje, kao ni neku vrstu Vlade nacionalnog jedinstva. "Sve što se do sada događalo ne pokazuje nam da bi politički brak HDZ-a i SDP-a bio uspješan. Čeka nas vrlo neizvjesna situacija", zaključio je.

Smatra da je ključna poruka Domovinskog pokreta "Ne" Andreju Plenkoviću. "U ovom trenutku Andrej Plenković nije naš anketni premijer, a ni ne znamo tko je", rekao je i zaključio da se Hrvatska kreće prema vremenu napetosti u kojem ni Plenković ni Bernardić ni Škoro nisu premijeri, javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo