analizirao situaciju / Relković: 'Ne postajem savjetnik premijeru, to je stara vijest, no mislim da on nije htio rušiti Vladu'

'Premijer je meni u ožujku ponudio mogućnost da budem njemu savjetnik upravo u vezi odnosa s MOST-om, ja sam to odbio jer sam radio projekt u vezi lokalnih izbora', rekao je Relković

15.6.2017.
18:59
VOYO logo

Glasno je danas odjeknula vijest da je premijer Andrej Plenković ponudio mjesto savjetnika nekadašnjem Mostovu ideologu Ivici Relkoviću.

Gospodin Relković bio je naš gost u RTL-u Danas i prokomentirao tu situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postajete li savjetnik premijera?

To je stara vijest. U trenutku kad sam ja davao ostavku, zajedno smo bili potpredsjednik Vlade Kovačić i ja. MOST je bio u Vladi, premijer je tada meni ponudio mogućnost da budem njemu savjetnik upravo u vezi odnosa s MOST-om, ja sam to odbio jer sam radio projekt u vezi lokalnih izbora. To je sve što se tiče te vijesti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je bio informiran o tome da vam je Plenković svojedobno ponudio to mjesto? 

Samnom je bio potpredsjednik Vlade Ivan Kovačić, mi smo o tome informirali vrh MOST-a, kao i da ja to nisam prihvatio. To je ostalo otvoreno, no kasnije se izgubilo. To može i biti argument da premijer nije želio rušiti Vladu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, to se događalo u ožujku. Ako je vama Plenković nudio mjesto savjetnika, a vi ste MOST-ov čovjek, je li on htio rušiti Vladu? 

Neka svatko zaključi za sebe. Prema ovome što ste rekli, to je bio potez koji ukazuje na to da je on htio zadržati Vladu na okupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što da dođe nova ponuda premijera?

Ja sam slobodan čovjek, nećete biti savjetnik nekome tko misli isto kao i vi. Ja sam osoba s integritetom, da me netko sutra pozove, otišao bih s njime popiti kavu, vidjeti što je u pitanju i mogu li pomoći. Moja želja je razvijati blog do razine političko-analitičkog portala i odgovoriti na sva ključna politička pitanja kao i na ovo da je HDZ izgubio u 25 gradova i općina od nezavisnih kandidata, a SDP samo u tri. Hoću li biti nekome dodatni savjetnik, tu sam otvoren i ne ovisim o spinovima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo