REKTOR SPLITSKOG SVEUČILIŠTA O ĐIKIĆEVOM ODLASKU: / 'To je odluka osobne naravi, akademska sloboda mu ničime nije ugrožena'

Image

Rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović je priopćio kako je odluka znanstvenika Ivana Đikića, angažiranog na tom Sveučilištu, da napusti Hrvatsku "osobne naravi" te da prof.

14.2.2017.
12:24
VOYO logo

"Prof. dr. sc. Ivan Đikić kao i svi drugi profesori na Sveučilištu u Splitu uživaju sve akademske slobode u svoj njihovoj punini te im ničim nisu ugrožene slobode izbora tema i sadržaja znanstvenog rada i svih ostalih oblika znanstvenog i akademskog djelovanja. Odluku prof. Đikića ne bih komentirao jer je ona osobne naravi", navodi se u priopćenju koje je potpisao rektor Anđelinović.

Anđelinović je također istaknuo da će se on kao rektor zalagati za unaprjeđenje akademskih sloboda i autonomije Sveučilišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isto tako zalagat ću se da Sveučilište u Splitu i sve njegove sastavnice nastave rast i razvoj na svim razinama osobito na onoj znanstvenoj i međunarodnoj kao što sam i do sada radio, a što je i vidljivo u zadnjim izvješćima sa međunarodnih rang lista", poručio je rektor splitskog Sveučilišta Anđelinović reagirajući na Đikićevu najave da će zbog slučaja u vezi s ministrom znanosti i obrazovanja Pavom Barišićem napustiti svoj znanstveni angažman u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo