Rekonstrukcija Vlade: Dačić ostaje bez MUP-a?

„U igri za novog ministra policije Vanja Vukić iz SPS-a i Aleksa Jokić iz SNS-a“

8.7.2013.
22:17
VOYO logo

Dobro obavešteni izvori iz Kabineta Premijera i ministra policije Ivice Dačića tvrde da se razmišlja o mogućnosti da Ivica Dačić vođenje ministarstva policije prepusti nekom drugom kako bi se usredsredio na implementaciju Briselskog sporazuma i predstojeće pregovore sa EU.

- Bilo je razgovora o tome da Ivica vođenje ministarstva unutrašnjih poslova prepusti nekom drugom i formalno, jer činjenica je da on suštinski niti upravlja, niti se mnogo bavi MUP-om -, kaže dobro obavešten izvor blizak srpskom premijeru. On navodi da se o tome pričalo u "najužim krugovima", ali da se Dačić još uvek nije konkretno izjasnio o ovom predlogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Sasvim je izvesno da će jedan državni sekretar u MUP-u biti zamenjen, e sada da li će to biti Vlada Božović iz SNS-a ili njegov kolega Miodrag Miljović iz URS-a, odlučiće Vučić, Dačić i Dinkić na jednom od narednih sastanaka o rekonstrukciji -, kaže naš sagovornik.

On navodi da je bilo reči o tome ko bi eventualno mogao da dođe na to mesto i da je pominjan sadašnji šef kabineta prvog potpredsednika Vlade Aleksa Jokić, međutim to je bio samo jedan predlog, ništa još nije konkretno dogovarano, kaže naš sagovornik. On dodaje da je u tom razgovoru Aleksa Jokić pomenut i kao neko ko bi mogao da preuzme vođenje ministarstva policije, u slučaju da padne odluka da Dačić zadrži samo premijersku fotelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, prema inormacijama koje Trojka ima iz krugova bliskih Premijeru Dačiću, Ivica je spreman da se odrekne mesta ministra policije samo ako Vučić bude insistirao na tome, a jedini njegov uslov biće da to mesto i dalje ostane SPS-u i da ga na funkciji nasledi sadašnji državni sekretar Vanja Vukić.

Ivica Dačić je, kada smo ga pitali da prokomenatriše naša saznanja, kratko odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Naravno da nije tačno. -

Međutim, on nije želeo da precizira šta nije tačno, da prepušta ministarstvo policije SNS-u ili da samo on odlazi iz MUP-a, a postavlja svog čoveka za ministra policije ili i jedno i drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo