Sjednica Sabora počela stankom / Reiner kritizirao zastupnike koji ne dolaze na sjednice Sabora: 'To je integralni dio dužnosti'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sabor bi zasjedanje trebao nastaviti raspravom o poslovanju Fonda branitelja iz Domovinskog rata za 2014. godinu

9.6.2016.
9:59
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner kritizirao je u četvrtak zastupnike koji ne dolaze na sjednice saborskih odbora, te im poručio da je i to "integralni dio" zastupničke dužnosti.

Nekoliko odbora uredno je sazvano, njihovi su predsjednici odradili posao, ali nisu imali kvorum, konstatirao je Reiner i pozvao zastupnike da, neovisno o stranačkoj pripadnosti, rade u odborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je naša obveza, nemojte se čuditi ako nas javnost doživljava kako nas doživljava, ako se odbori po dva puta ne mogu sazvati", rekao je zastupnicima.

Poručio im je i kako je rad u odborima "integralni dio zastupničkog posla", važniji od "ove pozornice", dakle od plenarne sjednice, gdje ih prate televizijske kamere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reiner je pozvao odbore da odrade svoj posao i ponedjeljak i utorak, kad nema plenarne sjednice. Vlada nam je poslala puno prijedloga i to treba raditi, rekao je predsjednik Sabora.

Sjednica Sabora počela stankom zbog aktualne političke situacije

Hrvatski sabor u četvrtak je zasjedanje započeo već uobičajenom stankom koju su zatražili klubovi HNS-a, HSP-a i HSS-HDS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je HNS stanku tražio zbog problema prijevoza srednjoškolaca, a HSP AS zbog agrarne politike, zbog aktualne političke situacije stanku je jutros zatražio tek Klub HSS-HDS.

Sabor bi zasjedanje trebao nastaviti raspravom o poslovanju Fonda branitelja iz Domovinskog rata za 2014. godinu koji je te godine raspolagao imovinom vrijednom gotovo 878 milijuna kuna, no s konstantnim trendom smanjivanja kapitala unatrag nekoliko godina. Ukupna dobit Fonda u 2014. iznosila je 37 milijuna kuna, odnosno deset milijuna kuna manje nego godinu prije, pokazuje Izvješće o poslovanju Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata za 2014., koje je podnio Upravni odbor Fonda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravni je odbor Fonda, kao i prethodnih godina, trećinu dobiti Fonda namijenio za razvojne, socijalne i humanitarne mjere poboljšanja statusa hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, pa je oko 32, 4 milijuna kuna uplaćeno Fondu za stipendiranje, a pet milijuna Zakladi hrvatskih branitelja.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo