'Red je da sada oženim svoju Irenu'

Davor Bernardić otkriva da se politici okrenuo 2007. kad ga je predsjednik Zoran Milanović stavio na listu za Sabor. 'Ja sam doista dijete SDP-a, već sam 13.

2.6.2010.
12:03
VOYO logo

"Točno se sjećam kako je sve počelo. Hodao sam po Zrinjevcu gdje su članovi Foruma mladih dijelili letke Europa je nama na lijevo. Uzeo sam taj letak, dobro ga pogledao i otišao na Iblerov trg i postao član stranke", prisjetio se Bernardić kako je otkrio socijaldemokrate.

Od prvog osnovne bio je superodlikaš, a za uspjehe u školi, kaže, najzaslužniji je stav: "Ja ne odustajem."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je vjerojatno povezano s mojim djetinjstvom: nikad u životu nije me imao tko podići kad padnem, od veoma rane dobi morao sam se sam uzdržavati i rano sam shvatio da je bolje uopće ne pasti. Doista, čitav život sam se natjecao, ali po pravilima - u košarci, matematici, fizici.

Recimo, iako sam bio odlikaš, odlučio sam se upisati u srednju tehničku školu Ruđer Bošković, a ne u MIOC jer nisam bio posve siguran da ću moći studirati. No, ipak sam dva puta bio prvak Hrvatske u fizici, u to vrijeme tukli smo i MIOC i Petu gimnaziju, natjecao sam se kao srednjoškolac na međunarodnim olimpijadama", otkriva Bernardić u razgovoru za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje da je bilo i provoda uz namočenu lepinju, pivo ili gemišt, i zabave u klubovima poput Kulušića ili Saloona.

Kao student kaže da nije imao puno slobodnog vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Studirao sam fiziku na PMF-u, imao sam dosta obaveza i neprestano sam davao instrukcije, studentima, učenicima srednjih škola, iz matematike, fizike, elektrotehnike, kemije... Na početku studija umro mi je otac, nezaposleni branitelj, koji je bio na socijalnoj pomoći kad ne bi 'uhvatio' neki zaštitarski posao. Moj studij bio je veoma teško razdoblje za obitelj, ubrzo su mi umrli djed i baka, s kojima smo živjeli jer su se moji roditelji vrlo rano razveli, mama je dobila multiplu sklerozu od svih tih trauma, i moj brat je bio bolestan, tako da su moje instrukcije i stipendija pokrivali ne samo moje troškove, već i dio troškova moje obitelji."

Na pitanje što je po njegovom mišljenju problem hrvatskog društva, Bernardić odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene je to upravo hrvatski stav da se stvari teško mijenjaju, pa da i ne treba probati. Iz toga stava rađaju se i loš model upravljanja, nepotizam, linija manjeg otpora, taj spomenuti politički defetizam, pa i korupcija. Stvari se mogu i trebaju mijenjati. Ako ništa ne pokušaš, sigurno nećeš uspjeti."

Novi šef zagrebačkog SDP-a otkrio je kako uskoro planira oženiti dugogodišnju djevojku Irenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluke treba donositi hladne glave. Ja sam nekonfliktna osoba, nastojim izbjeći sukobe, posve sam nenasilan, važni su mi dijalog, tolerancija, uvažavanje tuđih stavova, suradnja, zajedništvo", kaže Bernardić.

Prethodni članci:

arti-201005280364006 arti-201005300307006 arti-201005270405006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo