PAKAO VANI, ALI I UNUTRA /

Rebro bez klime na pedijatrijskom odjelu. Majka:'Zbog znoja nisu mogli naći venu, mali je traumatiziran'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

'Dobar dio pacijenata, kako je ovo respiratorni odjel, mora biti na kisiku. Suludo je da dobivaš kisik, a kisika nema u prostoriji'

12.7.2024.
12:15
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Usred toplinskog vala i paklenih vrućina u KBC-u Rebro ne rade klime. Na pedijatriji, točnije na respiratornom odjelu, nema klimatizacije.

"Došli smo jučer i tad sam doznala da ne radi cijeli klimatizacijski sustav na četvrtom katu pedijatrije, na respiratornom odjelu KBC-a Rebro. Bili smo na hitnoj i čekali smo tamo sve dok nam nisu rekli da postoji mjesto na odjelu. Ondje je bilo ugodno, pa smo se šokirali kad smo došli. Ovdje je nepodnošljivo", ispričala je zabrinuta majka za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka je istaknula da su na tom odjelu isključivo djeca koja imaju respiratorne bolesti i dodala: "Uprava je navodno rekla osoblju da se radi na tome. Ma ni jedan sat ne može se izdržati, a kamoli danima. A vikend dolazi."

Image
FOTO: 'žalosno za glavni grad' /

Pacijenti KBC-a Rebro su ogorčeni: 'Nije čak problem da smo čekali 3 sata, već gdje?'

Image
FOTO: 'žalosno za glavni grad' /

Pacijenti KBC-a Rebro su ogorčeni: 'Nije čak problem da smo čekali 3 sata, već gdje?'

Ispričala je da je teško te da je u ovakvim uvjetima nemoguće raditi. Ističe da je nefunkcioniranje klimatizacijskog sustava u ovakvim uvjetima nedopustivo. Rekla je da djeca jako teško podnose ovakve uvjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje ima i beba. Ne znam, iskreno, kako je njima. Moj mali je gola voda. Nije im ugodno. Ne može se ni disati. Dobar dio pacijenata kako je ovo respiratorni odjel mora biti na kisiku. Suludo je da dobivaš kisik, a kisika nema u prostoriji", rekla je.

Zbog visokih temperatura otežano je i provođenje zdravstvenih postupaka.

"Noćas su mojem malom pokušavali naći venu. Znoj je to otežavao, pa smo morali nositi ventilator u prostoriju da uspiju. Maleni je bio traumatiziran. Urlao je, bio modar i znojan", ispričala je mama dvogodišnjaka s težim dijagnozama.

POGLEDAJTE VIDEO: Koliko traže kriminalci koji su hakirali Rebro? Stručnjak: 'Iznosi su različiti, ovisno o jednoj stvari'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo