'IZBORI U 9. MJESECU!': / Milanovićeva prva reakcija na dramatičan sukob u Vladi

Image
3.6.2016.
15:16
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u petak nije htio komentirati poziv premijera Tihomira Oreškovića obojici potpredsjednika Vlade da se povuku, poručivši tek u prolazu da će izbori biti u rujnu, a mostovci nisu dali nikakv komentar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović: Izbori u devetom mjesecu!

Iako je novinarima neslužbeno rečeno kako bi Milanović uoči ili poslije glasovanja na sjednici Sabora o ustavnim sucima trebao dati izjavu, on ih je po izlasku iz sabornice pokušao 'zaobići' i tek je na njihovo inzistiranje da prokomentira premijerovu konferenciju za novinare, dobacio: "Izbori u devetom mjesecu".

Mostovci po završetku glasovanja o ustavnim sucima nisu željeli komentirati poziv premijera Oreškovića prvom potpredsjedniku i potpredsjedniku Vlade, čelnicima HDZ-a Tomislavu Karamarku i Mosta nezavisnih lista Boži Petrovu da napuste Vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DRAMATIČNA OREŠKOVIĆEVA PRESICA: /

‘Ne dajem ostavku niti sam to planirao! Pozivam Karamarka i Petrova da odu iz Vlade’

Image
DRAMATIČNA OREŠKOVIĆEVA PRESICA: /

‘Ne dajem ostavku niti sam to planirao! Pozivam Karamarka i Petrova da odu iz Vlade’

"Da je pravi fajter, sam bi ih smijenio"

I Milanovićev stranački kolega Željko Jovanović smatra da su novi izbori jedino rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da je pravi fajter, Orešković bi sam smijenio Karamarka i Petrova. Jedino rješenje su novi izbori", kazao je Jovanović.

SDP-ovka poručila: Game over!

SDP-ovka Marija Lugarić oglasila se na Twitteru, također vrlo kratko poput svog stranačkog šefa. Napisala je: 'Game over'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saborski zastupnik SDP-a Davor Bernardić ocijenio je da su odnosi u Vladi nepopravljivi i da je situacija došla do točke prelijevanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je sasvim sigurno o nepopravljivim odnosima i zato bi za zemlju i u interesu svih građana bilo najbolje da idemo na nove izbore", poručio je.

Da su novi izbori jedino rješenje smatra i HNS-ov saborski zastupnik Goran Beus Richembergh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Događa se da je brod počeo tonuti zbog kapetana. Jedina prava stvar bi bila da Orešković sam podnese ostavku zajedno s cijelom Vladom i da se ide na nove izbore", rekao je.

Ćorić: Sve je bolje osim novih izbora

Pero Ćorić, saborski zastupnik stranke HSP-a dr. Ante Starčević, članice Domoljubne koalicije, ustvrdio je u petak da bi sve bilo bolje od novih izbora. Na upit je li odnos prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka i potpredsjednika Vlade Bože Petrova prevelik teret Vladi zbog čega ih je premijer Orešković pozvao da odstupe, Ćorić je kazao da on ne misli tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kod gospodina Karamarka nisam dosad našao, niti mi u HSP-u, bilo kakvu krivicu. Nismo mi Poncije Pilat da sudimo. Ovo što sam danas vidio, evidentno oko afere Grizli ima elemenata kaznene odgovornosti. U svakom slučaju, sve je bolje od novih izbora", rekao je.

Šef HSS-a: Ovo je sumrak demokracije

Krešo Beljak, šef HSS-a, za N1 televiziju je poziv premijera Oreškovića svojim potpredsjednicima da odstupe nazvao 'sumrakom demokracije'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bih rekao da je ovo sumrak demokracije na hrvatski način. Gubernator koji je oktroiran i nametnut bez da je izašao na izbore poziva da odstupe ljude koji su bili na izborima. Ovo je potez očajnika i trebamo ići na nove izbore. Ovo je igra na sve ili ništa. Orešković ne može ostati premijer. Dođe li do preslagivanja, Karamarko će biti novi premijer, a ako ne dođe, trebaju nam novi izbori", kazao je Beljak.

Tomašić čestitala 'odlučnom' Oreškoviću

Za razliku od šefa HSS-a, europarlamentarka i predsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić uputila je čestitku premijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitam predsjedniku Vlade Tihomiru Oreškoviću na odlučnosti koju je iskazao na današnjoj tiskovnoj konferenciji kao i na uklanjanju prijetnje destabilizacije Republike Hrvatske. Smatramo da je međusobnim svađama i otvorenom netrpeljivošću dvojice potpredsjednika vjerodostojnost Vlade ozbiljno narušena te da u slučaju da jedan od njih dvojice ostane u Vladi, u ovoj situaciji ne bi više uživao povjerenje druge strane", napisala je Tomašić.

HDZ-OV NOVI POTPREDSJEDNIK: ‘Ako Karamarko ode iz Vlade, slijede novi izbori!’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo