REAKCIJE NA SMRT PREDRAGA LUCIĆA: / 'Malo ćemo plakati, a onda se glasno smijati. Budalama koje je on tako dobro ismijavao'

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Nakon Lucićeve smrti, brojni kolege opraštaju se od legende hrvatskog novinarstva

10.1.2018.
11:26
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Novinar, pisac i redatelj Predrag Lucić, suosnivač Feral Tribunea, umro je jutros u Splitu nakon teške bolesti.

Lucić je preminuo jutros oko 7.30 sati, od bolesti koju je osjetio u svibnju prošle godine, potvrdio je Hini prijatelj Viktor Ivančić. Predrag Lucić je rođen 1964. u Splitu. Jedan je od osnivača "Feral Tribunea", a pokrenuo je i uređivao i Feralovu biblioteku. Od 2009. objavljivao je dnevnu kolumnu "Trafika" u "Novom listu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UMRO JE PREDRAG LUCIĆ: Ugledni novinar i jedan od osnivača Feral Tribunea izgubio bitku protiv bolesti

Plenković: Predrag Lucić obilježio je hrvatsko novinarstvo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u srijedu sućut obitelji preminulog novinara, pisca i redatelja Predraga Lucića. "Poštovana obitelji, u povodu prerane smrti novinara, pisca i redatelja Predraga Lucića, u ime Vlade i osobno upućujem vam izraze iskrene sućuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predrag Lucić obilježio je hrvatsko novinarstvo svojim humorom, ironijom i satirom. Ostavio je trag u novinarstvu, književnosti i kazališnoj umjetnosti, a o njegovom doprinosu kulturi svjedoči i ovogodišnja nagrada Judita za najbolje postignuće u dramskom programu 63. Splitskog ljeta", stoji u sućuti premijera Plenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leković: Radio je onako kako bi novinari jedino trebali i smjeli – nepokolebljivo i nepotkupljivo

"Umro je Predrag Lucić. Smrt bilo kojeg čovjeka je tragedija koliko god neminovna bila. Kada umre netko tko je javna osoba i tko je godinama prisutan u javnosti kroz svoj rad to pogodi i mnoge ljude koji tog čovjeka nisu osobno poznavali. Kad umre odličan novinar to je uvijek i nenadoknadiv gubitak za novinarsku zajednicu, ali i za cijelo društvo.

Predrag se borio s teškom bolešću koja mu na žalost već dugo nije dopustila pisati. Meni je nedostajao od prvog broja Novog lista u kojem nije objavljena njegova kolumna i znam da taj osjećaj dijelim s mnogima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predrag Lucić ostat će u sjećanju najvećeg broja ljudi najviše po onome što je napravio u Feralu i za Feral, ali mi stariji sjećat ćemo ga se i po mnogočemu drugome. Na primjer po sjajnim reportažama koje je zajedno s Borisom Dežulovićem objavljivao u predratnoj Slobodnoj Dalmaciji. Predrag Lucić bio je cijeli život novinar i radio je onako kako bi novinari jedino trebali i smjeli – nepokolebljivo i nepotkupljivo, u korist istine i pravednosti", napisao je Leković na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sever: Malo ćemo plakati, a onda se glasno smijati

"Umro je. Malo ćemo plakati, a onda se glasno smijati. Budalama koje je on tako dobro ismijavao. Bio mi je tako zgodan. Znam da je važnije da je bio pametan, duhovit i hrabar, ali meni je bio i baš zgodan. Pozdrav ljudino", napisala je na Twitteru Maja Sever.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trifunović: Peđa je bio jedinstven čovjek. Genije satire, genije političkog teksta

"Napustio nas je Peđa Lucić. Jedan od najboljih. Beskrajno sam tužan. Ujedino i ponosan sam i srećan zbog činjenice da smo se družili, da sam ga ugostio u Banjaluci, u Buki više puta, volio je doći zajedno sa Dežulovićem, volio je da govori, recituje, pjeva ljudima. Bio je maestralan. Ovacije u KSET-u, ovacije u Jazavcu, Domu omladine. Svi koji su imali priliku da ga gledaju i slušaju znaju o čemu govorim, Peđa je bio jedinstven čovjek. Genije satire, genije političkog teksta, kamen temeljac Ferala, ljudina. Mjesecima su se njegova porodica i on, prijatelji, Boris i Rose borili s aveti bolesti, dok god je mogao, smijao se. Kad smo predstavljali Smijeh slobode u Banjaluci rekao je da je u ovakvim vremenima, s ovako podijeljenim kartama časno biti na strani poraženih. Časno je bilo biti na tvojoj strani druže. Nedostajaćeš", na Facebooku je napisao Aleksandar Trifunović, glavni urednik Buke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Facebooku se oglasio i poznati pjevač Edo Maajka. "Danas nas je napustio jedan od najvećih i najboljih, Predrag Lucić. Sućut obitelji", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Twitteru se također opraštaju od mnogima najdražeg Feralovca...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo