REAKCIJE NA PRELAZAK HSS-ovca BANDIĆU: / Oporba kipi, a Jandroković se zeza da bi ih Bandićev klub mogao prestići

Image
Foto: Pixsell

Predsjednik Sabora otkrio je kako nema naznake da će biti rekonstrukcije Vlade

3.1.2019.
12:57
Pixsell
VOYO logo

Nakon što je objavljeno kako se klub zastupnika Milana Bandića povećao za još jednog zastupnika, sada bivšeg zastupnika HSS-a Mladena Madjera, nižu se reakcije.

Image
BANDIĆ IMA NOVOG ZASTUPNIKA: /

'Raspolažemo s informacijama o navodnoj teškoj korupciji, sve je prijavljeno USKOK-u'

Image
BANDIĆ IMA NOVOG ZASTUPNIKA: /

'Raspolažemo s informacijama o navodnoj teškoj korupciji, sve je prijavljeno USKOK-u'

Podrška Andreju Plenkoviću

Robert Jankovics, predsjednik kluba Milana Bandića, komentirao je novo pojačanje u svom klubu i poručio kako je jedini preduvjet za biti u klubu podrška premijeru Andreju Plenkoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je dokaz da ovaj klub radi dobar posao. Pozdravljamo njegov dolazak, donio je tešku odluku napuštanja kluba HSS-a. Od 15. siječnja radit će u našem klubu", smatra Jankovics, piše N1.

Predsjednik kluba Milana Bandića izjavio je kako nije do sada čuo da je predsjednik HSS-a Krešo Beljak pozvao DORH da istraži prelaske u klub Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To mi je prva vijest. Gospodin Madjer će idući tjedan imati konferenciju za medije. Koliko ja znam, njegov izlazak iz HSS-a je njegova osobna odluka, s obzirom na druge klubove u Saboru, mislim da naš klub funkcionira dobro. Pravo je pitanje zašto odlazi iz HSS-a", kaže Jankovics.

'Pokemoni, pokemoni, pokemoni'

"Mislim da je generalno sramota da od jedne političke opcije koja je bila protiv vladajuće strukture samo preletite Milanu Bandiću. Kao što sam govorio, pokemoni, pokemoni, pokemoni", smatra potpredsjednik Sabora i zastupnik SDP-a Siniša Hajdaš Dončića kojeg ništa više ne čudi u ovom sazivu Sabora i dodaje kako smatra da za USKOK u ovom slučaju nema posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada možete vidjeti s čime se Most susreo dok je bio u Vladi s HDZ-om. Od nas se tražilo da dižemo ruke. Kada se s nečim ne slažete, ne budite automati nego se borite za interes građana, morate odlučiti hoćete li borbu sa ili bez fotelja. Mi smo odabrali borbu bez fotelja za interes građana. Institucije bi se mogle pozabaviti ovime, ali mantra 'neka institucije rade svoj posao' danas je prošlo svršeno vrijeme", zaključuje potpredsjednik Sabora iz redova Mosta Božo Petrov.

'Zabrinut sam da bi Bandić mogao prestići i HDZ'

Prelazak Mladena Madjera komentirao je i predsjednik Sabora Gordan Jandroković koji ne zna što je potaknulo sada bivšeg zastupnika HSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na rast broja zastupnika, zabrinut sam da bi Bandić mogao prestići i HDZ", rekao je s osmijehom, piše N1.

Na pitanje novinara kako ovakvi prelasci ne odražavaju izbornu volju birača, Jandroković kaže da na to mogu odgovoriti zastupnici koji se na takve poteze odluče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sukladno Ustavu, mandat pripada izabranom zastupniku i odluke su njihove. Vjerojatno je razlog njihova odlaska i nezadovoljstvo. Oporba je trenutačno u velikim teškoćama i jedan dio zastupnika odlučuje se za klubove koje smatraju svojim najprirodnijim rješenjem", kaže Jandroković.

A na pitanje jesu li zastupnici koji mijenjaju klubove dobili nešto zauzvrat, kaže: "A kako da ja to znam. Ne znam koji su razlozi. Ako ima dokaza, normalno je da će podnijeti tužbe USKOK-u."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekonstrukcija Vlade

Predsjednik Sabora komentirao je moguću rekonstrukciju Vlade s obzirom na povećani broj zastupnika kluba Milana Bandića.

"Nema naznaka da će se to događati. Dosad smo dobro surađivali s partnerima i vjerujem da ćemo tako nastaviti i dalje. Nema naznaka da će itko tražiti rekonstrukciju Vlade. Nema naznaka da će se to događati. Dosad smo dobro surađivali s partnerima i vjerujem da ćemo tako nastaviti i dalje. Nema naznaka da će itko tražiti rekonstrukciju Vlade i nema potrebe za time", izjavio je Gordan Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo