RAZOTKRIO SE PROVOKATOR IZ RIJEKE: / Ovo je jedan od mladića koji su izvjesili talijansku zastavu na Trsatu

Image
Foto: Facebook/Roberto Di Biaso

Roberto Di Biaso preuzeo je odgovornost za provokaciju s vješanjem talijanske zastave na Trsatskoj gradini otprije nekoliko tjedana

18.7.2019.
15:02
Facebook/Roberto Di Biaso
VOYO logo

Jedan od trojice mladića koji su krajem prošloga mjeseca na Trsatskoj gradini izvjesili talijansku zastavu i sve snimili uz komentare poput "Eto, to je Rijeka – Italija", odlučio se razotkriti. Naime, u videu kojeg su prije više od dva tjedna objavili na YouTubeu, lica su im bila zamućena. Sada se jedan od provokatora odlučio javiti i pod punim imenom i prezimenom objasniti što je time htio napraviti, javlja Novi list.

"Ja sam Roberto Di Biaso i preuzimam odgovornost za ono što se dogodilo", piše mladić iz grada Locorotonda pored Barija, koji u svome obraćanju na Facebooku ponovno spominje veliku Italiju, d'Annunzia i talijansku Rijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije neprijateljski čin

"To nije bio neprijateljski čin prema Hrvatima, već znatiželjan i avanturistički potez, koji će ostati upamćen i za sto godina. Kao Talijan osjećam talijansku Rijeku, to je dio obitelji otet od nas. Više nećemo saginjati glavu pred povijesnim nepravdama", piše Di Biaso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Avanturistički potez" je odmah izazvao bijes u Rijeci, čiji je gradonačelnik, Vojko Obersnel, nazvao to kukavičkim pokušajem provokacije "u režiji nekolicine mladića koji čak nisu imali hrabrosti pokazati svoja lica u videu" te upozorio i na širenje "ideje koje uporište imaju u nacionalizmu i fašizmu i da iz kojekakvih rupa proviruje polusvijet koji bi svojatao tuđe teritorije, susjedima brojao krvna zrnca i dijelio pravdu na osnovu boje kože, nacionalnosti, vjere…"

Image
NA TRSATSKU GRADINU OBJESILI ZASTAVU ITALIJE I SVE SNIMILI! /

'Eto, to je Rijeka - Italija'

Image
NA TRSATSKU GRADINU OBJESILI ZASTAVU ITALIJE I SVE SNIMILI! /

'Eto, to je Rijeka - Italija'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo