Razgolićena savetnica pala na prijemnom za Diplomatsku akademiju ali je ipak primljena!

Ministar je hvali kao savesnu

13.11.2013.
21:55
VOYO logo

Ivan Mrkić, ministar spoljnih poslova, u pisanom odogvoru redakciji "Blica" izbegao je da precizira na osnovu kojih kvaliteta je Vanja Hadžović (23), savetnica u Ministarstvu, upisala Diplomatsku akademiju iz prvog puta, uprkos velikoj konkurenciji i ograničenom broju mesta. Kao i da li je Hadžović u Ministarstvo došla preko konkursa ili na neki drugi način.

Javnost će do daljeg ostati uskraćena i za rešenje misterije: kojim čudom je Hadžović prošla bezbednosnu proveru u Ministarstvu spoljnih poslova, s obzirom na izobilje golišavih i provokativnih fotografija koje je postavljala na društvene mreže i slala muškim internet magazinima u regionu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posle višednevnih napisa o ovoj živopisnoj 23-godišnjakinji, ministar Mrkić tvrdi da je sve bilo po zakonu.

"Imenovana (Vanja Hadžović, prim. nov.) radi na poslovima administrativnog službenika u okviru svoje struke. Rotacije i upoznavanje rada različitih organizacionih jedinica ministarstva je uobičajena praksa za sve nove službenike u ministarstvu i ne znači pripremu za odlazak u neko od diplomatsko-konzularnih predstavništava. Napominjemo da se završetkom osnovne obuke na Diplomatskoj akademiji ne stiče status diplomate po automatizmu", piše u odgovoru ministra Mrkića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je reč o provokativnim fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, Mrkić kaže da je "prisustvo na socijalnim mrežama pravo svakog pojedinca".

Savesna: Vanja Hadžović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi zaposleni u Ministarstvu su dužni da i na tim mrežama poštuju kodeks ponašanja zaposlenih, što je slučaj i s imenovanom koja je ugasila svoje profile na tim mrežama", navodi Mrkić i dodaje da "imenovana, prema ocenama svojih pretpostavljenih, savesno izvršava svoje radne dužnosti".

Vanja Hadžović je u septembru primljena na Diplomatsku akademiju, a na predavanja je krenula pre dve nedelje. Iako je primljena iz prvog pokušaja, "Blic" saznaje da nije sve proteklo bez problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ona je zapravo pala na prijemnom, ali je nešto kasnije pozvao predsednik komisije i saopštio joj da je ipak primljena - kaže dobro obavešteni sagovornik "Blica".

Sastav komisije koja odlučuje o prijemu polaznika na Diplomatsku akademiju sporan je koliko i pojedi kandidati. U njoj su, između ostalih, kako saznajemo, bili:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bojan Bugarčić, savetnik Slobodana Miloševića za spoljnu politiku iz ‘98. i ‘99. godine,

Marko Blagojević, specijalni savetnik ministra, inače bivši pripadnik rezervnog sastava Jedinice za specijalne operacije,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aleksandra Kovač, ministrova sekretarica,

Dejan Carević, šef kabineta ministra pravde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo