otkrivamo /

Ravnateljica vrtića Bajka, koji jedini radi u dvije smjene otkriva sve detalje kako to funkcionira s djecom roditeljima i odgajateljima

Do kraja godine u cijeloj Hrvastkoj - uvodi se dvosmjenski rad vrtića! Donosimo detalje!

3.1.2018.
19:00
VOYO logo

Gošća RTL Danas bila je ravnateljica vrtića Bajka Vesna Hrvoj koji jedini radi dvosmjenski zbog čega ga je posjetila i Vlada kako bi vidjela koa to funkcionira i kako usuglasiti želje roditelja i mogućnosti. 

U Vašem vrtiću zadovoljni su roditelji, djeca i odgajateljice. Što je Vlada naučila kod vas, a sada prenosi na druge vrtiće?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi smo iz našeg iskutva pokušali reći i sugerirati na koji način prvenstveno treba snimiti potrebe za smjenskim radom a i koje su specifičnosti u organizaciji i potrebe za organiziranje takvog programa.

Manjak mjesta u vrtićima, neusuglašenosr s radnim vreemnom roditelja nije teško uočiti. Je li to izvedivo rješenje budući da ono ne ovisi samo o državi nego i o gradovima i općinama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislim da pomoć gradova i općina je dobrodošla, ali stvar je svakog vrtića ili njegovih osnivača da prilagodi rad uz informacije o tome kada će djeca dolaziti i odlaziti te da na taj način prilagodi i organizira rad odgajtelja i svega ostalog osoblja. 

Hoće li se to lomiti na leđima odgajatelja?

Mislim da neće, odgajatelji rade u skaldu za zakonom i kolektivnim ugovorom. Imaju radno vrijeme i neposredni ras u skupinama bez obzira je li to ujutro od pol osam ili od pola četiri popodne. 

Kakva je atmosfera predvečer u dvosmjenskom radu s djecom, jesu li ona zadovoljna?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naše je isksutvo da su djeca zadovoljna. Mi imamo dvije skuopine popdonevne koje se međusobno nadopunjuju jer je veći broj djece. Djeca se međusobno druže uz večeru te su zadovoljna koa i njihovi roditelji, koliko mi imamo povratne informacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo