Ravnatelja HRT-a postavit će politika, prvi krug propada?

21.1.2010.
0:54
VOYO logo

Nekim interesnim grupama, a posrijedi je navodno vrlo jaka interesna struja, odgovara da se kaotično stanje na HRT-u produži na barem šest mjeseci (na koliko su izabrani svi aktualni v. d.-ovi), kako bi tehnička uprava i garnitura dobila još malo na vremenu.

Večernji list piše da bi odugovlačenje izbora čekalo do pronalaska 'pravih' kandidata, koji će biti po volji i predsjednici Vlade Jadranki Kosor i novoizabranom predsjedniku države Ivi Josipoviću. To je, pišu, javna tajna na Prisavlju i oko njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, kako trenutačno Prisavljem uistinu vlada v. d. garnitura, odnosno 'grijači fotelja', pitanje je za koga oni fotelje zapravo čuvaju, piše Večernjak.

Inače, na popisu 15 kandidata za izbor novoga glavnog ravnatelja HRT-a javnosti na prvi pogled i nema baš poznatih i jakih imena. Među njima je čak devet bivših ili sadašnjih HRT-ovaca koji pucaju na to moćno i vruće mjesto: redatelj Branko Debeljak, pomoćnica v. d. glavnog ravnatelja za Hrvatski radio Ivanka Lučev, šef tehnike na HR-u Marko Malnar, urednik u Hrvatskoj uživo Veljko Jančić, urednik u IP-u Nikola Kristić, novinarka HTV-a Nada Prkačin, savjetnik glavnog ravnatelja Damir Šimunović, umirovljenik koji je gotovo cijeli radni vijek proveo na HR-u Tomislav Radić te mladi pomoćnik v. d. ravnatelja HTV-a Damir Novinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utrci je još šest imena: predsjednik uprave Vjesnika d. d. Franjo Maletić, profesorica na Zadarskom sveučilištu i vanjska suradnica saborskog vijeća za elektroničke medije Nada Zgrabljić Rotar, direktor Vinkovačke televizije Dragutin Veselčić, redatelj i producent koji živi i radi u L. A. Boško Grubić, Zoran Kalinić te Ivan Pavelić, bivši predsjednik uprave Helios osiguranja, a danas viši predavač na Ostojićevoj Visokoj poslovnoj školi Libertas.

Upućeni u događaje na HRT-u tvrde kako je, uz iznimku Ivanke Lučev, jedini 'ozbiljan' igrač Damir Novinić, koji je na HTV došao prije godinu dana, i to iz Europskog doma čiji je predsjednik Siniša Grgić, siva eminencija i donedavni v. d. predsjednika Programskoga vijeća HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001190153006 arti-200912090495006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo