KAZNA? ČISTI SMIJEH / Punih sedam godina nezakonito primao božićnice, darove za djecu i regres, a ima plaću veću od Plenkija

Image
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

U pitanju je odluka Povjerenstva o prijavi Sindikata policijskih službenika od prije nekoliko godina

8.12.2023.
22:57
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je ravnatelja policije Nikolu Milinu zbog primanja naknada na koje nije imao pravo, javlja N1. Utvrđen je sukob interesa te je Milini izrečeno 600 eura novčane kazne i opomena.

U pitanju je odluka Povjerenstva o prijavi Sindikata policijskih službenika od prije nekoliko godina, kada je sindikat prijavio glavnog ravnatelja zbog primanja naknada iz kolektivnog ugovora za policijske službenike, što, budući da je istovremeno i državni dužnosnik ne smije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikat je u prijavi naveo da si je glavni ravnatelj policije na ovaj način od 2017., kada je prvi puta imenovan, pribavio oko pola milijuna kuna imovinske koristi. Upozorili su i da je Milinina plaća veća od plaće premijera Andreja Plenkovića.

POGLEDAJTE VIDEO: Zašto je policajac kod kojeg je pronađena dječja pornografija na slobodi? Milina: 'Policija je svoj posao obavila'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezakonito primao božićnice

Sam Milina objasnio je kako prema Zakonu o policiji on ne smije biti član političke stranke, ima pravo pristupati klasificiranim podacima i obavljati policijske poslove, koje i radi.

“Nisam utjecao na primanje navedenih naknada, nego ih primam kao i svi policijski službenici prema Kolektivnom ugovoru. Primali su ju i ravnatelji prije mene. Ako takve naknade primaju ravnatelji bolnica koji rade kao liječnici, ima pravo i ravnatelj policije koji radi kao policijski službenik”, pravdao se Milina pred Povjerenstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo je na kraju utvrdilo da je Milina punih sedam godina nezakonito primao božićnice, darove za djecu i regres. Lani je dobio i jubilarnu nagradu, a ukupno je nezakonito dobio gotovo 3.300 eura. Cifru od pola milijuna kuna koju je spominjao sindikat, a riječ je osim naknada i o visokoj ravnateljskoj plaći, Povjerenstvo nije dokazalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo