RAVNATELJ KB DUBRAVA ISPRIČAO SE ZBOG TULUMA; Oglasio se i Srića: / 'Bojim se da u pozadini ove priče stoje i neke druge stvari'

Image
Foto: N1

'Osoblje je htjelo iznenaditi kolegicu koja odlazi nakon 25 godina iz bolnice i ide u Njemačku.

26.1.2021.
9:17
N1
VOYO logo

Vršitelj dužnosti ravnatelja Kliničke bolnice Dubrava Ivica Lukšić ispričao se zbog zabave tamošnjih djelatnika koja se odvijala u prostoru te covid-bolnice, a za koju se saznalo kada je u javnost "iscurila" snimka.

Image
OTKRIVENO TKO JE HARMONIKAŠ S KORONA PARTIJA U COVID BOLNICI: /

'Ovo je događaj koji će baciti ružno svjetlo na medicinske sestre'

Image
OTKRIVENO TKO JE HARMONIKAŠ S KORONA PARTIJA U COVID BOLNICI: /

'Ovo je događaj koji će baciti ružno svjetlo na medicinske sestre'

'To je loše i teško popravljivo'

"Jedna topla ljudska namjera pretvorila se u totalno neprimjerenu situaciju. Osoblje je htjelo iznenaditi kolegicu koja odlazi nakon 25 godina iz bolnice i ide u Njemačku. Oni su svjesni svog propusta i svjesni su mrlje koju su stavili na sve zaposlenike koji vrijedno rade od prvog dana pandemije. To je loše i teško popravljivo. Oni su se ispričali i zajedno se s njima ispričavamo cijeloj javnosti”, rekao je Lukšić u emisiji Otvoreno Hrvatske radiotelevizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lukšić kaže kako je čudno što je snimka dospjela u javnost prije nego je itko iz bolnice doznao za nju.

"Problem je da se to održalo, ali održalo se izvan prostora covid bolnice, u sobi za odmor osoblja. Održalo se nešto što se nije smjelo održati u okviru bolnice. Ponavljam, namjera tih ljudi sigurno je bila plemenitija od situacije koju imamo", ustvrdio je v.d. ravnatelja KB Dubrava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pozadini možda i neke druge stvari

Pulmolog Saša Srića, ujedno i zaposlenik KB Dubrava, osvrnuo se na tu zabavu koja je izazvala kontroverze u javnosti. On smatra da sama zabava nije toliki problem, koliko je problematično stanje u zdravstvu. Zbog toga javni linč smatra pretjeranim.

“Imamo puno veći problem, nego javni i medijski linč i odlučivati o nekim kaznama. Treba vidjeti što je uopće bila namjera. Bojim se da u pozadini ove priče stoje i neke druge stvari. Može se posumnjati da je možda netko nezadovoljan dolaskom nove ekipe u rukovodstvo bolnice. Ne znam samo zašto se moralo posezati za ovakvim načinom”, rekao je Srića za N1 dodavši kako je on iznimno zadovoljan novim rukovodstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nada se da se slične zabave neće ponavljati. “Nije primjereno i vjerujem da se neće ponavljati. Ne bih išao u stroge kazne, vjerujem da se radi o izoliranom slučaju, koji se neće ponoviti”, zaključio je Srića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo