RATNI ZLOČINAC NA TROŠKU GRAĐANIMA: / Vlada otkrila koliko nas je koštao nadzor Merčepa tijekom boravka u toplicama

Image

Odslužujući svoju kaznu Tomislav Merčep jedan njen dio boravio je i na liječenju u Krapinskim toplicama, a za njegov nadzor država, odnosno građani izdvojili su 1356 kuna

22.11.2018.
14:41
VOYO logo

"Ukupni trošak neposrednog nadzora od strane službenika pravosudne policije tijekom boravka Tomislava Merčepa na liječenju u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice iznosio je 1356 kuna", stoji u odgovoru Banskih dvora saborskom zastupniku Domagoju Hajdukoviću upućenom sa sjednice Vlade u ćetvertak.

Hajduković ih je pitao koliko je iznosio trošak nadzora Merčepa od strane pravosudne policije, tijekom odsluženja dijela kazne u Krapinskim toplicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Javnost je upoznata s činjenicom da osuđeni ratni zločinac Tomislav Merčep dio svoje zatvorske kazne odslužuje u Krapinskim toplicama. Molim da mi se dostavi točan iznos dosad utrošen na ovaj slučaj, kao i projekciju budućih troškova vezanih za njegovo odsluženje kazne u toplicama”, stoji u pitanju SDP-ovog zastupnika postavljenom prije nešto više od mjeseca dana, u vrijeme kada je Merčep na preporuku liječnika boravio u Krapinskim Toplicama.

Sedam godina zatvora

Merčep je pravomoćno osuđen na sedam godina zatvora jer kao zapovjednik postrojbe poznate kao 'merčepovci' nije spriječio ratne zločine nad srpskim civilima. 'Merčepovci' su, prema presudi, na kutinskom, pakračkom i zagrebačkom području nezakonito uhitili 52 osobe, od kojih su 43 ubili, tri se vode kao nestale, a šest ih je preživjelo mučenja i zlostavljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su mediji otkrili da je Merčep na liječenju u Krapinskim Toplicama ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković pojasnio je da se svatko tko izdržava zatvorsku kaznu i treba medicinsku uslugu koju nije moguće pružiti unutar zatvorskog sustava upućuje u medicinsku ustanovu koja ju može pružiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo