Mjesto tragedije iz '91. / Ratni zapovjednik Škabrnje: 'Ja sam gubitnik Domovinskog rata, izgubio sam obitelj, vojnike'

Nova suđenja za zločine u Škabrnji trebala bi početi u srpnju u Splitu. Optuženo će biti osmero ljudi, među njima i organizator napada na Škabrnju

18.11.2022.
17:24
VOYO logo

Uživo u program RTL-a iz Škabrnje se javila Nikolina Radić koja je danas bila na obilježavanju godišnjice zločina u kojem je ubijeno 43 civila i 15 branitelja, odnosno dana u kojem je zarobljeno stotinjak ljudi

"Osim komentara trojice ministara Olega Butkovića, Ivana Paladine i Radovana Fuchsa koji su komentirali jučerašnji dolazak predstavnice srpskog naroda, potpredsjednice hrvatske vlade Anje Šimprage kako je vrijeme da se krene dalje, o tome da se žrtva Škabrnje ne smije zaboraviti, danas je govorio jedino načelnik Škabrnje. On je govorio na sličnom tragu. On je mlad čovjek, ima 31 godinu, kazao je kako se žrtve ne smiju zaboraviti, da se zločinci moraju kazniti, ali i da 'Škabrnja treba ići prema budućnosti zbog svoje djece'", kazala je RTL-ova reporterka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ponos zbog vukovara /

Zapovjednik Trpinjske ceste: 'Mene je otac pustio da idem prvi. Ja svog sina ne bih. Ali...'

Image
ponos zbog vukovara /

Zapovjednik Trpinjske ceste: 'Mene je otac pustio da idem prvi. Ja svog sina ne bih. Ali...'

"Jučerašnji dolazak potpredsjednice Vlade uznemirio je duhove zato što ti zločini još uvijek nisu kažnjeni, odnosno, kažnjeno je samo dvoje ljudi. Jedna od njih je Zorana Banić, medicinska sestra koja je dobila šest godina zatvora i odslužila to u Požegi. Osuđena je za to da je sudjelovala u ubojstvu četvero civila koji su se skrivali u podrumima.
Nova suđenja za zločine u Škabrnji trebala bi početi u srpnju sljedeće godine u Splitu. Optuženo će biti osmero ljudi. Šestorica njih su državljani Republike Srbije, jedan je državljanin Bosne i Hercegovine, a jedan je i Srbije i Australije, to je Zoran Tadić koji je optužen da je organizator odlaska u Škabrnju tenkovima i raketnim bacačima na civile."

RTL-ova Dajana Šošić nešto ranije uzela je izjavu Marka Miljanića, ratnog zapovjednika obrane Škabrnje koji je kazao da danima uoči obljetnice masakra u Škabrnji od 18. studenog 1991. on ne spava, ali se, kad otkuca ponoć, kako je rekao, "ponovno rodi":

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam ovdje izgubio svoju obitelj, svoje vojnike, svoju rodbinu, svoje prijatelje ovdje u Škabrnji. Ja sam veliki gubitnik Domovinskog rata. Jer, kada podvučem crtu od 1991. do 1996., ja sam izgubio 50 i nešto hrvatskih sinova i nemojte misliti da mi je lako na duši."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo