Maček šutio o imanju teškom milijun i pol kuna

Na parkiralište od 325 kvadrata može sletjeti helikopter, u kući ima saune, konferencijsku salu i impozantan vinski podrum...

27.4.2012.
19:04
VOYO logo

Riječ o imanju koje se u mjestu Križanec kod Varaždina prostire na 9.434 četvornih metara. No, u svojoj imovinskoj kartici i na suđenju za Fimi mediju Ratko Maček, bliski suradnik Ive Sanadera, ga nije spominjao. Mještani Križanca kažu kako je Maček imanje kupio od jednog poduzetnika, te da ga je preuređivao.

Sve kupljeno gotovinom

Izvor 24sata priča kako je Maček navozio kamione zemlje da izravna teren, vadio betonske stupove za lozu, renovirao krovišta obiju kuća. Samo u stolariju za vinariju, list piše uložio je oko 50.000 kuna. Kako bi se zaštitio od neželjenih gostiju, Maček je postavio videonadzor, bežični alarm sa senzorima pokreta. Navodno se u kući nalazi i dvorana za sastanke s 50 mjesta i prostorija za wellness sa saunom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako u imovinskim karticama nije spominjao imanje, u katastru piše kako je vlasnik: kuće od 145 kvadrata, pomoćne zgrade od 149 kvadrata, 2.815 četvornih metara dvorišta, 325 kvadrata parkirališta i livade na 6.000 četvornih metara. Na cijelom imanju nije upisan nikakav teret, što znači da je kupljeno u gotovini.

Šutio zbog brakorazvodne parnice

Na pitanje o podrijetlu novca kojim je kupio imanje, Maček je odgovorio: "Želite kupiti imanje? Imate novac? Mislim da sam imanje platio oko milijun i pol kuna krajem 2009. ili početkom 2010. godine. Platio sam gotovinom s osobnog računa na temelju kapitalne dobiti mojih tvrtki koja je iznosila šest milijuna kuna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maček tvrdi kako na suđenju Fimi mediji sutkinji nije prijavio imanje jer je ono nakon brakorazvodne parnice pripalo njegovoj supruzi i djeci. Kaže kako je moguće da to još nije proknjiženo. Sada, kaže, stanuje, u Zagrebu svom stanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike