RASPUDIĆ UVJEREN DA ĆE DOBITI DVA MANDATA U II. IZBORNOJ JEDINICI: / Otkrio što ga je natjeralo da uđe u politiku

Image
Foto: Dalibor Urukalović / PIXSELL

'Naša interna istraživanja i insajderske informacije o HDZ-ovim i SDP-ovim anketama govore da mi imamo dva sigurna mandata u II. izbornoj i da rastemo prema trećem mandatu', kazao je Raspudić

25.6.2020.
14:15
Dalibor Urukalović / PIXSELL
VOYO logo

Kandidat i nositelj liste Mosta u 2. izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima, Nino Raspudić, uvjeren je da će lista koju predvodi prijeći izborni prag, a on ući u Hrvatski sabor. I ne samo on.

"Naša interna istraživanja i insajderske informacije o HDZ-ovim i SDP-ovim anketama govore da mi imamo dva sigurna mandata u II. izbornoj i da rastemo prema trećem mandatu", kazao je Raspudić gostujući na televiziji N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠEFA MOSTA UPITALI BOJI LI SE DA IM RASPUDIĆ NE ZABIJE NOŽ U LEĐA - Evo što im je odgovorio: /

'Vjerujte mi...'

Image
ŠEFA MOSTA UPITALI BOJI LI SE DA IM RASPUDIĆ NE ZABIJE NOŽ U LEĐA - Evo što im je odgovorio: /

'Vjerujte mi...'

Prvi put u politici i nema repova

Ankete prema kojima lista Mosta u 2. izbornoj jedinici ne prelazi izborni prag nazvao je "klasičnim anketnim inženjeringom". Za sebe je rekao da je "prvi put u politici" i da "nema repova za razliku od nekih drugih političara".

"Kap mog osobnog i građanskog zadovoljstva koja me natjerala da se angažiram je bio trenutak kad sam shvatio da će oni doista nagurati te izbore nekih četiri mjeseca ranije nego što su oni trebali biti, a još su trajale mjere", pojasnio je odluku o svom političkom angažmanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smeta ga i to što su, kako kaže, vladajući iskoristili Nacionalni stožer te što za građane vrijede jedna epidemiološka pravila, a za političare druga.

"Vidimo da se ljudi slabo pridržavaju mjera. Kako i neće kada za običnog čovjeka vrijede jedna pravila, a za premijera Plenkovića druga. Bojim se da će pooštriti mjere, da će time sugerirati ljudima da što manje izlaze na izbore", smatra Raspudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Plenković je morao otići u samoizolaciju'

Također smatra da je premijer Andrej Plenković nakon boravka na teniskom turniru u Zadru, gdje se susretao s tenisačima za koje se ispostavilo da su zaraženi koronavirusom, trebao otići u samoizolaciju.

"Jasno se na fotografiji vidi da on Novaka dodiruje po ramenu i da se ostvaruje kontakt rukom. Da je otišao i rekao 'evo dogodio se kontakt, za mene vrijede ista pravila, javljat ću se videom', sigurno bi dobio kojeg zastupnika više", smatra Raspudić,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao legalist Raspudić će, kaže, poštovati odluke Stožera, kao i sve zabrane do kojih će možda doći. Svjetonazorska pitanja u kampanji smatra propagadnim spinom, a još uvijek stoji pri tome da ne bi dignuo ruku za Plenkovića.

"Mislim da niti jedna opcija nema pravo izdati svoje birače, svoje vrijednosti. Da danas zagovara jedno, a onda sutra glasa za nešto drugo. Današnji HDZ ima veze s Tuđmanovim HDZ-om veze kao što Beljakov HSS ima veze s HSS-om Stjepana Radića", zaključio je Raspudić gostujući na N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo