PALE TEŠKE UVREDE / Raspudić raspalio po Plenkoviću i HDZ kao rijetko tko, oni mu ubrzo smislili novi nadimak i bocnuli gdje boli: 'Više ne slavi Putina....'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

'Prema jednostavnoj Plenkovićevoj implikaciji, ako A onda B, tj. ako netko šteti HDZ-ovoj vladi onda je on ruski igrač', poručio im je Rspudić

12.10.2022.
15:53
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Zastupnik Nino Raspudić (Most) u srijedu je prozvao premijera Andreja Plenkovića da „besramno koristi tragediju ukrajinskog naroda za bacanje medijskih dimnih bombi kako bi zaklonio kriminal vladajućih“, referirajući se na njegovu izjavu o oporbi.

„O tome primaju li politički akteri novac iz centara moći bilo s istoka ili zapada za protudržavno djelovanje trebaju se baviti službe, a ne vladajuća stranka. No možda on sam djeluje na daljinski upravljač pa onda misli da svi rade tako“, izjavio je u saborskom govoru na slobodnu temu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspudić se referirao na premijerovu izjavu da je oporba istragu o Ini iskoristila za igrokaz s ispitivanjem bivšeg šefa Janafa, te da je to "orkestrirana operacija i akcija točno jasno vidljivih i prepoznatljivih aktera, samo moramo još vidjeti koliko je ona samo unutarnja, a koliko je i vanjska", kao i da će se "to ispitati".

Hoće li tu istragu provesti neki HDZ-ov James Bond?

"Hoće li tu istragu provesti neki HDZ-ov James Bond, primjerice kolega Habijan, koji je jučer precizirao kako sumnjiči oporbu da je na ruskom daljinskom upravljaču, ili će za istragu i progon oporbe koristiti državni represivni aparat“, zapitao se Mostov zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pavao Bobinac

Nino Raspudić u studiju Net.hr-a

"U očajnom batrganju korumpirane oligarhije čija se piramida raspada, na sve strane se bacaju spinovi, dimne bombe, odvlače pozornosti. Obećavaju se fiktivne mrkve na dugom štapu, ali i prijeti konkretnim batinama“, rekao je Raspudić.

Kao „primjer mrkve“ naveo je obećanje vladajućih da će, „bez uvjerljivog plana“, sagraditi Maksimirski stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je i kako bi u potrazi za stranim igračima možda trebalo krenuti od vladajuće koalicije.

"Najdraži koalicijski partner, Pupovac 2019. u Beogradu u delegaciji Srbije dočekuje Putina. O ministru vanjskih poslova, koji malo prije napada na Ukrajinu otkriva i ističe Lavrovljevu toplu pjesničku dušu, da i ne govorimo, kao ni o pozivu Putinu da posjeti Hrvatsku dok je agresija već visjela u zraku. A kako zaboraviti srdačna druženja bivše predsjednice s Putinom na svjetskom prvenstvu u Rusiji, četiri godine nakon aneksije Krima“, nabrojao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stigao mu odgovor

"A da se ispita što su ruski trgovci vojnom opremom radili prošlog mjeseca u Zrakoplovno-tehničkom centru u Velikoj Gorici, tvrtki u državnom vlasništvu“, predložio je zastupnik, te zaključio kako "prema jednostavnoj Plenkovićevoj implikaciji, ako A onda B, tj. ako netko šteti HDZ-ovoj vladi onda je on ruski igrač".

“Dobro je, Raspušenko je evoluirao i prihvatio, nadamo se iskreno, stajališta koja Vlada Republike Hrvatske ima od prvog dana. Sada ipak, poput nas, govori o tragediji ukrajinskog naroda, više ne optužuje Ukrajinu da je “izazvala Rusiju”, a Ukrajince da sami sebe ubijaju. Više ne slavi Putina i “nepobjedivu rusku vojsku”, više ne opravdava aneksiju Krima. Još samo da prestane, po uzoru na svog idola s Pantovčaka, varati Hrvate u Bosni i Hercegovini dok kao klasični provokator radi za Komšića…”, napisali su na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike