Raspisali se o Milanovićevu karakteru i obitelji

Njemački novinar Norbert Mappes-Niediek u nekoliko se njemačkih novina potrudio iskomentirati našeg novog premijera. No, uglavnom se bavi njegovim karakterom i obiteljskom situacijom.

8.12.2011.
16:12
VOYO logo

Mappes-Niediek je tako u novinama Badische Zeitung iz Freiburga objavio članak "Hrvatski konzervativci ostali bez domovine", u kojem se zaključuje kako su nacionalne i konzervativne snage u Hrvatskoj "krajem HDZ-a" ostale bez uporišta.

Mappes-Niediek u istom tekstu ističe kako su budućeg premijera Hrvatske Zorana Milanovića protivnici nekad kritički nazivali "manekenom", ali "danas više nitko ne dvoji oko toga da ovaj 45-godišnjak vlada tehnikom i trikovima, te da posjeduje dovoljnu dozu izdržljivosti i čvrstine za vođenje zemlje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnik crvene buržoazije, a u SDP ušao 1999.

U dnevniku Märkische Allgemeine isti novinar donosi Milanovićev portret, te navodi da ga u narodu trenutačno pretjerano ne vole, pa navodi i zašto. "Bez za Hrvatsku uobičajenog ćaskanja, Milanović bez okolišanja dolazi do glavnog pitanja. Njegove izjave su jednostavno preglatke, preizravne. Šarm i duhovitost, što Hrvati cijene iznad svega, kod Milanovića treba tražiti povećalom", piše ovaj novinar, koji, očito, misli da i Hrvate poznaje u dušu.

Nadalje, Mappes-Niediek ističe da je Milanović "kao sin jednog komunističkog funkcionara bio pripadnik crvene buržoazije", ali je SDP-u pristupio tek 1999. godine, dok je karijeru započeo 1993. godine u Ministarstvu vanjskih poslova, kad je vladao protivnički HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko kritizira šefa, mora računati na kaznu

U članku objavljenom u bečkom Der Standardu, pod naslovom "Fleksibilan izvana, tvrd iznutra", ovaj novinar piše i o načinu na koji Milanović vodi SDP, pa piše da "vodi stranku s malim stožerom ljudi na autoritaran način". "A onaj tko se odluči na kritiziranje šefa, mora računati i na kaznu", ističe novinar, koji spekulira da je te osobine Milanović pokupio u djetinjstvu, dok je živio "u radničkoj zagrebačkoj četvrti Trnje, gdje se navodno volio tući".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo